Varkensfilet in peper-citroenkorst met pastinaak en peen
bewaar
bewaar

Varkensfilet in peper-citroenkorst met pastinaak en peen

De peper-citroenkorst maakt het varkensvlees fris en pittig tegelijk. Met zoet-kruidige groenten.

25 min. bereiden / 1 uur oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pastinaak en winterpeen. Halveer de pastinaak in de lengte. Boen de aardappelen goed schoon. Snijd ze in de lengte in parten.

Meng de aardappelen, pastinaak en peen met 3 el olie, de helft van het zeezout en het anijszaad en verdeel over twee met bakpapier beklede bakplaten. Rooster rond het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Schep halverwege om en wissel de bakplaten om.

Bestrijk ondertussen het varkensfiletgebraad met 1 el olie. Meng de rest van het zeezout met de lemon pepper op een bord en rol er het vlees door. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en braad het vlees in 5 min. rondom aan. Neem uit de pan en leg het vlees in de ovenschaal.

Braad in het midden van de oven tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 71 °C. Dit duurt ca. 35 min. Neem het vlees uit de oven en laat 15 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten. Snijd in plakken en serveer met de groenten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Varkensfilet in peper-citroenkorst met pastinaak en peen

De peper-citroenkorst maakt het varkensvlees fris en pittig tegelijk. Met zoet-kruidige groenten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig