Zalm uit de oven
bewaar
bewaar

Zalm uit de oven

Besprenkel zalm met olie, peper en zout en de oven zorgt ervoor dat-ie perfect gaar wordt.

5 min. bereiden / 20 min. oventijd

2 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie, zout en peper. Zet de zalm 20-25 min. in het midden van de oven, afhankelijk van hoe gaar je de vis wilt hebben en de dikte van de filet.

De zalm is klaar als hij aan de binnenkant nog een beetje glazig is, maar wel warm.

bereidingstipOver het algemeen bak je zalm in de oven op 200 °C gedurende ongeveer 10 minuten per centimeter dikte. Controleer regelmatig tot de zalm gemakkelijk uit elkaar valt en een interne temperatuur van 60-65 °C heeft.
combinatietipLekker met citroen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalm uit de oven

Besprenkel zalm met olie, peper en zout en de oven zorgt ervoor dat-ie perfect gaar wordt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig