Krakeling
Gesuikerde roomboter-krakelingen zijn altijd een goed idee. Helemaal als ze uit je eigen oven komen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwijder de folie van de plakjes bladerdeeg en bestuif het werkblad licht met bloem. Leg 2 plakjes bladerdeeg op het werkblad met wat ruimte ertussen. Plak onder elk plakje bladerdeeg een tweede plakje en duw de randjes stevig aan. Bestrijk de plakjes licht met water. Snijd uit elke rechthoek 8 gelijke stroken in de lengte.
Doe de rietsuiker in een grote platte schaal. Haal de stroken deeg door de suiker. Vouw een krakeling van de slinger; pak de uiteinden en leg ze gekruist onder het midden van de sliert. Druk de punten iets aan zodat ze goed blijven zitten. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit met de andere stukjes deeg. Bestrooi de krakelingen licht met de overige rietsuiker uit de schaal. Laat ze 30 min. rusten.
Bak de krakelingen 18-20 min. goudbruin en knapperig. Laat 30 min. afkoelen voordat je ze serveert.
Krakeling
Gesuikerde roomboter-krakelingen zijn altijd een goed idee. Helemaal als ze uit je eigen oven komen.
null porties
65 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwijder de folie van de plakjes bladerdeeg en bestuif het werkblad licht met bloem. Leg 2 plakjes bladerdeeg op het werkblad met wat ruimte ertussen. Plak onder elk plakje bladerdeeg een tweede plakje en duw de randjes stevig aan. Bestrijk de plakjes licht met water. Snijd uit elke rechthoek 8 gelijke stroken in de lengte.
Doe de rietsuiker in een grote platte schaal. Haal de stroken deeg door de suiker. Vouw een krakeling van de slinger; pak de uiteinden en leg ze gekruist onder het midden van de sliert. Druk de punten iets aan zodat ze goed blijven zitten. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit met de andere stukjes deeg. Bestrooi de krakelingen licht met de overige rietsuiker uit de schaal. Laat ze 30 min. rusten.
Bak de krakelingen 18-20 min. goudbruin en knapperig. Laat 30 min. afkoelen voordat je ze serveert.
bereidingstip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
2 el tarwebloem
100 g rietsuiker
Dit heb je nodig
bakpapier