Gezonde pastasalade met pulled chicken
Deze gezonde pastasalade is lekker romig door de zelfgemaakte avocadodressing. Tip: neem 'm in een bakje mee de zon in!
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Zet het vuur laag en leg de kipfilets in het water. Pocheer 15 min. of tot de kip gaar is. Neem uit het water en laat iets afkoelen.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Spoel onder koud stromend water en doe in een grote kom.
Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olie in een grote hapjespan en bak de courgette 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
Doe ondertussen de mais in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Snijd de bosui in zo dun mogelijke ringetjes en de koriander fijn.
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
Doe de helft van de avocado met de knoflook, yoghurt, de helft van de koriander, 1 tl limoenrasp (per 4 personen) en het sap tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper. Snijd de rest van de avocado in blokjes.
Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken) en meng met de rest van de olie, de Al-Andalus en peper.
Meng de avocadodressing door de pasta en meng met de kip, mais, avocadoblokjes, courgette en bosui. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de rest van de koriander.
Gezonde pastasalade met pulled chicken
Deze gezonde pastasalade is lekker romig door de zelfgemaakte avocadodressing. Tip: neem 'm in een bakje mee de zon in!
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Zet het vuur laag en leg de kipfilets in het water. Pocheer 15 min. of tot de kip gaar is. Neem uit het water en laat iets afkoelen.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Spoel onder koud stromend water en doe in een grote kom.
Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olie in een grote hapjespan en bak de courgette 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
Doe ondertussen de mais in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Snijd de bosui in zo dun mogelijke ringetjes en de koriander fijn.
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
Doe de helft van de avocado met de knoflook, yoghurt, de helft van de koriander, 1 tl limoenrasp (per 4 personen) en het sap tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper. Snijd de rest van de avocado in blokjes.
Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken) en meng met de rest van de olie, de Al-Andalus en peper.
Meng de avocadodressing door de pasta en meng met de kip, mais, avocadoblokjes, courgette en bosui. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de rest van de koriander.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g scharrelkipfilets
300 g volkoren penne rigate
2 courgettes
1 el milde olijfolie
340 g mais in blik
3 bosuitjes
15 g verse koriander
2 eetrijpe avocado's
1 limoen
1 teen knoflook
75 ml milde yoghurt
2 el Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus