Volkoren quiche met kipdij, Italiaanse roerbakgroente Cavolo Nero en camembert
Een eiwitrijk recept dat ook nog eens fantastisch smaakt? Quiche dan voor deze heerlijke quiche met kipdij, cavalo nero en camembert.
Aan de slag
Meng het volkorenmeel met ⅓ van de kwark en de Italiaanse kruiden. Voeg eventueel het water toe en kneed tot een deeg. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 30 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de kip in blokjes van ca. 1 cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de kip 2 min. op hoog vuur. Voeg de Italiaanse roerbakgroenten toe en bak 10 min. op hoog vuur mee. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de quichevorm in met ¼ van de olie. Rol het deeg uit tot een ronde lap met een diameter van ca. 32 cm en bekleed de quichevorm. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem en bak ca. 10 min. in de oven.
Snijd ondertussen de camembert in plakken. Klop de eieren los met de rest van de kwark en de helft van de oregano. Breng op smaak met peper.
Neem de bodem uit de oven, verdeel de vulling erover en vervolgens de plakken camembert. Bestrooi met de rest van de oregano en bak de quiche in ca. 40 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.
Halveer ondertussen de cherrytomaten en meng in een kom met de sla, de rest van de olie, de azijn en peper. Serveer de quiche met de salade.
Volkoren quiche met kipdij, Italiaanse roerbakgroente Cavolo Nero en camembert
Een eiwitrijk recept dat ook nog eens fantastisch smaakt? Quiche dan voor deze heerlijke quiche met kipdij, cavalo nero en camembert.
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Meng het volkorenmeel met ⅓ van de kwark en de Italiaanse kruiden. Voeg eventueel het water toe en kneed tot een deeg. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 30 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de kip in blokjes van ca. 1 cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de kip 2 min. op hoog vuur. Voeg de Italiaanse roerbakgroenten toe en bak 10 min. op hoog vuur mee. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de quichevorm in met ¼ van de olie. Rol het deeg uit tot een ronde lap met een diameter van ca. 32 cm en bekleed de quichevorm. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem en bak ca. 10 min. in de oven.
Snijd ondertussen de camembert in plakken. Klop de eieren los met de rest van de kwark en de helft van de oregano. Breng op smaak met peper.
Neem de bodem uit de oven, verdeel de vulling erover en vervolgens de plakken camembert. Bestrooi met de rest van de oregano en bak de quiche in ca. 40 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.
Halveer ondertussen de cherrytomaten en meng in een kom met de sla, de rest van de olie, de azijn en peper. Serveer de quiche met de salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g volkorenmeel
300 g magere kwark
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
1 el koud water
2 tenen knoflook
175 g biologische kipdijfilet
4 el milde olijfolie
800 g Italiaanse roerbakmix cavolo nero
160 g Le Rustique camembert
5 middelgrote eieren
2 el gedroogde oregano
250 g cherrytomaten
75 g rucolaslamelange
½ el rodewijnazijn
Dit heb je nodig
vershoudfolie
quichevorm met losse bodem (ø 28 cm, ingevet)