Traybake van zalm, broccoli en pastinaak
Verdeel alles over een bakplaat en laat de oven het meeste werk doen! Zo eet je gezond én makkelijk.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pastinaak en snijd in plakjes van 1 cm dik. Snijd elke ui in 8 parten. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in kleine stukjes.
Meng de olie met de specerijenmix voor bloemkool. Verdeel de pastinaak, broccoli en aardappelschijfjes over een met bakpapier beklede bakplaat en giet de specerijenolie erover. Schep om, zodat alles bedekt is met een laagje olie. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
Bestrooi ondertussen de zalm met peper en eventueel zout. Snijd de citroen in flinterdunne plakken.
Neem de bakplaat na 20 min. uit de oven en schep de groenten om. Leg de zalm in het midden van de groenten en verdeel de plakjes citroen over de bakplaat. Rooster nog 10 min.
Neem de bakplaat uit de oven. Breek de zalm in stukken en serveer.
Traybake van zalm, broccoli en pastinaak
Verdeel alles over een bakplaat en laat de oven het meeste werk doen! Zo eet je gezond én makkelijk.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pastinaak en snijd in plakjes van 1 cm dik. Snijd elke ui in 8 parten. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in kleine stukjes.
Meng de olie met de specerijenmix voor bloemkool. Verdeel de pastinaak, broccoli en aardappelschijfjes over een met bakpapier beklede bakplaat en giet de specerijenolie erover. Schep om, zodat alles bedekt is met een laagje olie. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
Bestrooi ondertussen de zalm met peper en eventueel zout. Snijd de citroen in flinterdunne plakken.
Neem de bakplaat na 20 min. uit de oven en schep de groenten om. Leg de zalm in het midden van de groenten en verdeel de plakjes citroen over de bakplaat. Rooster nog 10 min.
Neem de bakplaat uit de oven. Breek de zalm in stukken en serveer.
combinatietip:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g pastinaken
4 rode uien
500 g broccoli
3 el milde olijfolie
1 el Souq mix voor Libanese bloemkool
600 g koelverse aardappelschijfjes
250 g diepvries wilde zalmfilets
1 citroen
Dit heb je nodig
bakpapier