Andijviestamppot met tomaatjes en zalm
Geef met gebakken tomaatjes eens wat extra kleur aan je andijviestamppot.
Aan de slag
Halveer de romaatjes. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de romaatjes met de dille en peper 10 min. op matig vuur op de snijkant.
Kook ondertussen de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af, doe terug in de pan en stamp met de melk tot een smeuïge puree. Meng de andijvie erdoor. Schep de romaatjes met de boter uit de pan erdoor. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Breek de zalm in stukken en verdeel erover.
Andijviestamppot met tomaatjes en zalm
Geef met gebakken tomaatjes eens wat extra kleur aan je andijviestamppot.
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de romaatjes. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de romaatjes met de dille en peper 10 min. op matig vuur op de snijkant.
Kook ondertussen de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af, doe terug in de pan en stamp met de melk tot een smeuïge puree. Meng de andijvie erdoor. Schep de romaatjes met de boter uit de pan erdoor. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Breek de zalm in stukken en verdeel erover.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g romaatjes
40 g ongezouten roomboter
1 tl gedroogde dille
900 g koelverse stamppotaardappelen
200 ml halfvolle melk
500 g fijngesneden andijvie
250 g warmgerookte zalmfilets