Vegetarische andijviestamppot
Of je nou een etentje voor de hele familie geeft of op dinsdagavond iets lekkers op tafel wil zetten: met stamppot scoor je altijd.
Aan de slag
Snipper de uien. Doe samen met de stamppotaardappelen in een ruime kookpan en voeg zo veel water toe, dat alles net onderstaat. Breng aan de kook en kook in 10-15 min. gaar min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan nog even droogstomen.
Verhit ondertussen de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper of pureer met de pureeknijper. Roer met een houten lepel de warme melk, klontjes boter en mosterd erdoor tot een luchtige puree. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vegetarische andijviestamppot
Of je nou een etentje voor de hele familie geeft of op dinsdagavond iets lekkers op tafel wil zetten: met stamppot scoor je altijd.
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Doe samen met de stamppotaardappelen in een ruime kookpan en voeg zo veel water toe, dat alles net onderstaat. Breng aan de kook en kook in 10-15 min. gaar min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan nog even droogstomen.
Verhit ondertussen de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper of pureer met de pureeknijper. Roer met een houten lepel de warme melk, klontjes boter en mosterd erdoor tot een luchtige puree. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
1¼ kg koelverse stamppotaardappel
150 ml halfvolle melk
50 g ongezouten roomboter
1 el Franse mosterd
1 kg fijngesneden andijvie
Dit heb je nodig
pureestamper of pureeknijper