Whipped blauwe kaas met knapperige rauwkost
Van whipped feta tot whipped gorgonzola: door kaas te 'whippen' kan je 'm gebruiken als dip voor bijvoorbeeld knapperige rauwkost.
Aan de slag
Doe de gorgonzola, zuivelspread en azijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een egale spread. Schep in een kom, besprenkel met de olie en ris de blaadjes van de takjes tijm erboven.
Verwijder een stukje van de onderkant van het witlof en snijd in de lengte in dunne partjes. Maak de wortels schoon en halveer ze in de lengte. Snijd de bieten in partjes en de bloemkool in roosjes. Halveer de bleekselderij in de lengte en snijd elke stengel in 3 gelijke stukken.
Zet de spread in het midden van een schaal en verdeel de groenten eromheen.
Whipped blauwe kaas met knapperige rauwkost
Van whipped feta tot whipped gorgonzola: door kaas te 'whippen' kan je 'm gebruiken als dip voor bijvoorbeeld knapperige rauwkost.
bijgerecht
null personen
415 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de gorgonzola, zuivelspread en azijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een egale spread. Schep in een kom, besprenkel met de olie en ris de blaadjes van de takjes tijm erboven.
Verwijder een stukje van de onderkant van het witlof en snijd in de lengte in dunne partjes. Maak de wortels schoon en halveer ze in de lengte. Snijd de bieten in partjes en de bloemkool in roosjes. Halveer de bleekselderij in de lengte en snijd elke stengel in 3 gelijke stukken.
Zet de spread in het midden van een schaal en verdeel de groenten eromheen.
bewaartip:
combinatietip:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g gorgonzola piccante 48+
200 g zuivelspread naturel
2 el wittewijnazijn
1 el traditionele olijfolie
2 takjes verse tijm
2 stronken witlof
½ bos bospeen
250 g gekookte mini rode bieten
300 g bloemkolen
3 stengels bleekselderij