Volkorenpastasalade met mozzarellabolletjes, sojabonen, tonijn en komkommer
Pastasalade maak je makkelijk gezond door volkorenpasta te gebruiken en je bordje flink aan te vullen met groenten.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes en de salade-uitjes in dunne ringetjes. Halveer de mozzarellabolletjes. Doe de sojabonen in een vergiet en giet er kokend water over. Laat uitlekken.
Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de helft van de citroen en pers de hele vrucht uit.
Meng de komkommer, salade-ui, mozzarella, sojabonen, tonijn, 4 el tonijnolie (per 4 personen) en 2 el citroensap (per 4 personen) door de pasta. Breng op smaak met peper en bestrooi met het citroenrasp.
Volkorenpastasalade met mozzarellabolletjes, sojabonen, tonijn en komkommer
Pastasalade maak je makkelijk gezond door volkorenpasta te gebruiken en je bordje flink aan te vullen met groenten.
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes en de salade-uitjes in dunne ringetjes. Halveer de mozzarellabolletjes. Doe de sojabonen in een vergiet en giet er kokend water over. Laat uitlekken.
Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de helft van de citroen en pers de hele vrucht uit.
Meng de komkommer, salade-ui, mozzarella, sojabonen, tonijn, 4 el tonijnolie (per 4 personen) en 2 el citroensap (per 4 personen) door de pasta. Breng op smaak met peper en bestrooi met het citroenrasp.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g volkorenpenne
½ komkommer
2 salade-ui
125 g minimozzarella
200 g koelverse sojabonen
320 g tonijn in zonnebloemolie
1 citroen