Vegan pizza salami
Dol op pizza salami maar eet je geen vlees? No worries! Je maakt nu gewoon zelf je vegan pizza salami.
Aan de slag
Los in een kom het zout op in het water. Voeg in 1 keer de bloem en dan de gist toe. Mix 2 min. met een mixer met deeghaken of met de hand. Voeg in een dun straaltje de olijfolie toe. Kneed nog 4 min. met de mixer of 10 min. met de hand. Haal het deeg uit de mengkom.
Bol het deeg op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen. Leg het deeg in een ingevette kom, dek af en zet 1 uur in de koelkast.
Neem het deeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verdeel in 4 gelijke porties. Bol de deegstukken op volgens de hierboven beschreven methode. Leg ze op een platte schaal of een met bakpapier beklede bakplaat. Laat afgedekt 2-3 uur rijzen op kamertemperatuur, tot het deeg in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven met daarin de pizzasteen voor op 230 °C.
Bestuif het werkblad met het griesmeel. Rol 1 bol deeg met behulp van een deegroller tot een pizzabodem van Ø 25 cm van. Klop het overtollige griesmeel eraf.
Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd het steeltje van de jalapeño. Rol de jalapeño tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees in ringetjes.
Besmeer de pizzabodem met de pizzasaus en laat 1 cm van de rand vrij. Verdeel het plantaardige rasp Italiaanse stijl, de vegan salami, de rode ui en de jalapeño erover.
Schep de pizza met een pizzaschep op de pizzasteen. Bak in ca. 12 min. gaar in de oven.
Schep de pizza uit de oven en serveer direct. Bak zo ook de andere pizza’s.
Vegan pizza salami
Dol op pizza salami maar eet je geen vlees? No worries! Je maakt nu gewoon zelf je vegan pizza salami.
hoofdgerecht
null personen
765 kcal
25 min. bereiden
240 min. wachten
12 min. oventijd
Aan de slag
Los in een kom het zout op in het water. Voeg in 1 keer de bloem en dan de gist toe. Mix 2 min. met een mixer met deeghaken of met de hand. Voeg in een dun straaltje de olijfolie toe. Kneed nog 4 min. met de mixer of 10 min. met de hand. Haal het deeg uit de mengkom.
Bol het deeg op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen. Leg het deeg in een ingevette kom, dek af en zet 1 uur in de koelkast.
Neem het deeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verdeel in 4 gelijke porties. Bol de deegstukken op volgens de hierboven beschreven methode. Leg ze op een platte schaal of een met bakpapier beklede bakplaat. Laat afgedekt 2-3 uur rijzen op kamertemperatuur, tot het deeg in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven met daarin de pizzasteen voor op 230 °C.
Bestuif het werkblad met het griesmeel. Rol 1 bol deeg met behulp van een deegroller tot een pizzabodem van Ø 25 cm van. Klop het overtollige griesmeel eraf.
Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd het steeltje van de jalapeño. Rol de jalapeño tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees in ringetjes.
Besmeer de pizzabodem met de pizzasaus en laat 1 cm van de rand vrij. Verdeel het plantaardige rasp Italiaanse stijl, de vegan salami, de rode ui en de jalapeño erover.
Schep de pizza met een pizzaschep op de pizzasteen. Bak in ca. 12 min. gaar in de oven.
Schep de pizza uit de oven en serveer direct. Bak zo ook de andere pizza’s.
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 g zout
265 ml lauwwarm water
500 g bloem voor pizzadeeg
7 g gedroogde gist
1 el milde olijfolie
2 el Semola griesmeel
2 rode uien
2 jalapeñopepers
200 g pizzasaus aromatizzata
200 g plantaardige rasp Italiaanse stijl
80 g vegan pepersalami
Dit heb je nodig
bakpapier
deegroller