Traybake van orzo met gehaktballetjes in tomatensaus
We love gehaktballetjes in tomatensaus! En met deze traybake met orzo (pasta) en mozzarella eet jij het lekkere borrelhapje gewoon als avondeten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng in een kookpan de passata, het water, ⅔ van de funghi trifolati en het bouillonblokje aan de kook.
Snijd ondertussen ¾ van het basilicum fijn. Meng samen met het gehakt, de kaas en de rest van de funghi trifolati. Vorm met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van het mengsel.
Meng de orzo en de roerbakmix door de tomatensaus en verdeel gelijkmatig over een bakplaat. Leg de balletjes ertussen en breng op smaak met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en bak ca. 45 min. in het midden van de oven. Neem na 25 min. uit de oven, verwijder de folie en schep om. Bak nog 15 min.
Neem de bakplaat nogmaals uit de oven en schep om. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel erover. Bak nog 5 min. tot de kaas is gesmolten. Verdeel de kappertjes en de rest van het basilicum erover en serveer.
Traybake van orzo met gehaktballetjes in tomatensaus
We love gehaktballetjes in tomatensaus! En met deze traybake met orzo (pasta) en mozzarella eet jij het lekkere borrelhapje gewoon als avondeten.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng in een kookpan de passata, het water, ⅔ van de funghi trifolati en het bouillonblokje aan de kook.
Snijd ondertussen ¾ van het basilicum fijn. Meng samen met het gehakt, de kaas en de rest van de funghi trifolati. Vorm met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van het mengsel.
Meng de orzo en de roerbakmix door de tomatensaus en verdeel gelijkmatig over een bakplaat. Leg de balletjes ertussen en breng op smaak met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en bak ca. 45 min. in het midden van de oven. Neem na 25 min. uit de oven, verwijder de folie en schep om. Bak nog 15 min.
Neem de bakplaat nogmaals uit de oven en schep om. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel erover. Bak nog 5 min. tot de kaas is gesmolten. Verdeel de kappertjes en de rest van het basilicum erover en serveer.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
690 g passata di pomodoro fijn gekruid
500 ml water
6 tl Euroma by Jonnie Boer Funghi Trifolati specerijenmelange
1 bospaddenstoelentablet
15 g verse basilicum
300 g half-om-halfgehakt
40 g Parmigiano Reggiano-poeder
250 g orzo pasta
400 g Italiaanse roerbakmix cavolo nero
125 g mozzarella
4 el kappertjes