Traybake van zoete aardappel, kip en courgette
Geef kleur aan je traybake! Deze met zoete aardappel, kip en courgette zet je al in 15 min. in de oven en je hebt in één keer een lekkere, gevarieerde maaltijd.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Meng ⅗ van de olie met de honing, knoflook, za’atar en peper. Meng de marinade door de kiphaasjes. Laat even staan terwijl je de groenten snijdt.
Schil de zoete aardappelen en snijd in de lengte in parten van ca. 2 cm. Snijd de courgette in plakken. Verwijder de zaadlijsten en de steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen van 2 cm. Snijd de rode uien in parten.
Verdeel de zoete aardappel, courgette, paprika en rode ui over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de olie, bestrooi met peper en zout. Verdeel de gemarineerde kip en olijven erover. Bak ca. 25 min. in de oven tot de kip gaar is en de groenten knapperig zijn. Haal de blaadjes van de takjes munt.
Haal de plaat uit de oven. Verkruimelde witte kaas erover en verdeel de muntblaadjes erover.
Traybake van zoete aardappel, kip en courgette
Geef kleur aan je traybake! Deze met zoete aardappel, kip en courgette zet je al in 15 min. in de oven en je hebt in één keer een lekkere, gevarieerde maaltijd.
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Meng ⅗ van de olie met de honing, knoflook, za’atar en peper. Meng de marinade door de kiphaasjes. Laat even staan terwijl je de groenten snijdt.
Schil de zoete aardappelen en snijd in de lengte in parten van ca. 2 cm. Snijd de courgette in plakken. Verwijder de zaadlijsten en de steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen van 2 cm. Snijd de rode uien in parten.
Verdeel de zoete aardappel, courgette, paprika en rode ui over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de olie, bestrooi met peper en zout. Verdeel de gemarineerde kip en olijven erover. Bak ca. 25 min. in de oven tot de kip gaar is en de groenten knapperig zijn. Haal de blaadjes van de takjes munt.
Haal de plaat uit de oven. Verkruimelde witte kaas erover en verdeel de muntblaadjes erover.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 tenen knoflook
5 el milde olijfolie
2 el vloeibare honing
2 el za'atar
400 g scharrelkiphaasjes
1 kg zoete aardappel
1 courgette
2 rode puntpaprika's
2 rode uien
2 el groene olijven zonder pit
3¾ g verse munt
100 g witte kaas
Dit heb je nodig
bakpapier