Kipdijfilet met zoete aardappel-spinaziesalade
Een lauwwarme aardappelsalade met een krokant gebakken kipdijfilet in een kruidig jasje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in parten. Snijd de rode uien in parten en verdeel samen met de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. onder in de oven.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Halveer de bonen en kook in 4 min. beetgaar. Giet af.
Klop het ei los in een diep bord. Meng in een ander diep bord de panko met de vadouvan en peper. Snijd elke kipdijfilet in repen van 1½ cm en haal met een vork eerst door het ei en dan door het panko-kruidenmengsel, druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 8 min. rondom bruin. Keer halverwege. Meng ondertussen de rest van de olie met de azijn en honing tot een dressing en breng op smaak met peper. Halveer de olijven en snijd de spinazie grof. Meng de zoete aardappel met de sperziebonen, spinazie en olijven. Verdeel over de borden, verdeel de kip erover en besprenkel met de dressing.
Kipdijfilet met zoete aardappel-spinaziesalade
Een lauwwarme aardappelsalade met een krokant gebakken kipdijfilet in een kruidig jasje.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in parten. Snijd de rode uien in parten en verdeel samen met de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. onder in de oven.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Halveer de bonen en kook in 4 min. beetgaar. Giet af.
Klop het ei los in een diep bord. Meng in een ander diep bord de panko met de vadouvan en peper. Snijd elke kipdijfilet in repen van 1½ cm en haal met een vork eerst door het ei en dan door het panko-kruidenmengsel, druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 8 min. rondom bruin. Keer halverwege. Meng ondertussen de rest van de olie met de azijn en honing tot een dressing en breng op smaak met peper. Halveer de olijven en snijd de spinazie grof. Meng de zoete aardappel met de sperziebonen, spinazie en olijven. Verdeel over de borden, verdeel de kip erover en besprenkel met de dressing.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zoete aardappelen
2 Biologische rode uien
800 g sperziebonen
1 middelgroot ei
50 g panko
6 g vadouvan
380 g scharrelkipdijfilets
4 el milde olijfolie
1 el wittewijnazijn
20 g vloeibare honing
120 g zwarte olijven zonder pit
200 g bladspinazie
Dit heb je nodig
bakpapier