Gladde groentesoep met feta-crème en peterselieolie
Boerensoepgroente zijn ook heerlijk als basis voor je gepureerde maaltijdsoep. Pimp met wat crème van feta en peterselieolie en serveer met naanbrood.
Aan de slag
Doe het water met de boerensoep- groente en het bouillonblokje in een soeppan, breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bak het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Meng de feta met de crème fraîche, de helft van het citroenrasp en 2 el sap (per 4 personen) in de hoge beker met de staafmixer tot een luchtige crème. Breng op smaak met peper. Houd apart en maak de hoge beker schoon.
Snijd de peterselie (inclusief de steeltjes) grof, doe met de olie in de (schone) hoge beker en pureer met de staafmixer tot peterselieolie.
Pureer de soep met de staafmixer. Meng ⅓ van de fetacrème door de soep. Verdeel de soep over de kommen. Verdeel de rest van de fetacrème over de soep. Besprenkel met de peterselieolie en bestrooi met de rest van het citroenrasp. Serveer met de naan.
Gladde groentesoep met feta-crème en peterselieolie
Boerensoepgroente zijn ook heerlijk als basis voor je gepureerde maaltijdsoep. Pimp met wat crème van feta en peterselieolie en serveer met naanbrood.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe het water met de boerensoep- groente en het bouillonblokje in een soeppan, breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bak het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Meng de feta met de crème fraîche, de helft van het citroenrasp en 2 el sap (per 4 personen) in de hoge beker met de staafmixer tot een luchtige crème. Breng op smaak met peper. Houd apart en maak de hoge beker schoon.
Snijd de peterselie (inclusief de steeltjes) grof, doe met de olie in de (schone) hoge beker en pureer met de staafmixer tot peterselieolie.
Pureer de soep met de staafmixer. Meng ⅓ van de fetacrème door de soep. Verdeel de soep over de kommen. Verdeel de rest van de fetacrème over de soep. Besprenkel met de peterselieolie en bestrooi met de rest van het citroenrasp. Serveer met de naan.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 l water
700 g verse boerensoepgroenten
1 groentebouillontablet
4 naanbroden knoflook & koriander
1 citroen
150 g feta
125 g crème fraîche
15 g verse platte peterselie
100 ml milde olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker