Gebakken tofu met rozemarijn-marinade
Tofu is de beste in smaken opnemen. Marineer 'm bijvoorbeeld in een rozemarijn-marinade. Lekker in een vegan wrap.
Aan de slag
Maal de peperkorrels grof in een vijzel. Snijd de knoflook heel fijn, snijd de rozemarijn en de tijm grof. Meng ⅔ van de olijfolie met de peperkorrels, knoflook, rozemarijn, tijm, sojasaus, balsamicoazijn, gerookte-paprikapoeder en de ahornsiroop tot een marinade. Scheur de tofu in 10-12 langwerpige stukken. Marineer de tofu minimaal 4 uur in de marinade.
Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan. Schep de tofu uit de marinade en bak ca. 6 min. tot goudbruin, schep af en toe om. Zet het vuur hoger, voeg de rest van de marinade toe en laat 2 min. inkoken.
Gebakken tofu met rozemarijn-marinade
Tofu is de beste in smaken opnemen. Marineer 'm bijvoorbeeld in een rozemarijn-marinade. Lekker in een vegan wrap.
bijgerecht
null personen
290 kcal
15 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Maal de peperkorrels grof in een vijzel. Snijd de knoflook heel fijn, snijd de rozemarijn en de tijm grof. Meng ⅔ van de olijfolie met de peperkorrels, knoflook, rozemarijn, tijm, sojasaus, balsamicoazijn, gerookte-paprikapoeder en de ahornsiroop tot een marinade. Scheur de tofu in 10-12 langwerpige stukken. Marineer de tofu minimaal 4 uur in de marinade.
Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan. Schep de tofu uit de marinade en bak ca. 6 min. tot goudbruin, schep af en toe om. Zet het vuur hoger, voeg de rest van de marinade toe en laat 2 min. inkoken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tl 4-seizoenenpeperkorrels
2 tenen knoflook
1 takje verse rozemarijn
1 takje verse tijm
3 el milde olijfolie
3 el sojasaus
2 el balsamicoazijn
½ tl zoet gerookt paprikapoeder
5 el ahornsiroop
750 g tofu
Dit heb je nodig
vijzel