Broccolibroodjes met falafel en tahin-citroensaus (tarator)
Met deze broccolibroodjes zit er alleen al in het broodje al 400 gram groente. Vul ze met falafel en tahin-citroensaus.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het korianderzaad 1 min. op middelhoog vuur. Maal het korianderzaad 1 min. in de keukenmachine, voeg de broccoli toe en maal alles fijn. Snijd de peterselie fijn. Doe de broccoli en het korianderzaad over in een kom en meng met een vork het amandelmeel, de eieren en peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en ⅔ van het zout. Kneed er met je handen een lossig deeg van. Spreid het mengsel met de palm van je hand uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen. Snijd het brood in 8 rechthoekige stukken.
Pers de citroen uit. Meng de tahin met 3 el citroensap (per 4 personen) tot een egale emulsie. Rasp de knoflook. Voeg het knoflookrasp samen met de rest van het zout en het water toe en roer goed door (tarator).
Snijd de tomaten en komkommers in blokjes van een ½ cm en meng in een kom.
Bereid ondertussen de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Knip 2 vellen bakpapier in de lengte doormidden. Vouw elke helft in de lengte dubbel. Leg 2 stukken broccolibrood op elkaar en leg deze in het midden van 1 stuk bakpapier. Vouw het bakpapier om het brood en vouw de uiteinden van het bakpapier naar achteren, zo ontstaat een zakje. Herhaal dit met de rest van het brood en bakpapier. Verdeel de falafel en salade over de dubbele broodjes en serveer met de tarator.
Broccolibroodjes met falafel en tahin-citroensaus
Instructievideo - 00:24 min.
Broccolibroodjes met falafel en tahin-citroensaus (tarator)
Met deze broccolibroodjes zit er alleen al in het broodje al 400 gram groente. Vul ze met falafel en tahin-citroensaus.
bijgerecht
null personen
610 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het korianderzaad 1 min. op middelhoog vuur. Maal het korianderzaad 1 min. in de keukenmachine, voeg de broccoli toe en maal alles fijn. Snijd de peterselie fijn. Doe de broccoli en het korianderzaad over in een kom en meng met een vork het amandelmeel, de eieren en peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en ⅔ van het zout. Kneed er met je handen een lossig deeg van. Spreid het mengsel met de palm van je hand uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen. Snijd het brood in 8 rechthoekige stukken.
Pers de citroen uit. Meng de tahin met 3 el citroensap (per 4 personen) tot een egale emulsie. Rasp de knoflook. Voeg het knoflookrasp samen met de rest van het zout en het water toe en roer goed door (tarator).
Snijd de tomaten en komkommers in blokjes van een ½ cm en meng in een kom.
Bereid ondertussen de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Knip 2 vellen bakpapier in de lengte doormidden. Vouw elke helft in de lengte dubbel. Leg 2 stukken broccolibrood op elkaar en leg deze in het midden van 1 stuk bakpapier. Vouw het bakpapier om het brood en vouw de uiteinden van het bakpapier naar achteren, zo ontstaat een zakje. Herhaal dit met de rest van het brood en bakpapier. Verdeel de falafel en salade over de dubbele broodjes en serveer met de tarator.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tl korianderzaad
400 g broccoliroosjes
15 g platte peterselie
100 g amandelmeel
4 mais scharreleieren
1½ tl zout
1 citroen
4 el tahin
1 teen knoflook
4 el water
2 tomaten
3 snoepgroente komkommers
400 g falafel
Dit heb je nodig
(kleine) keukenmachine
bakpapier