Groene asperges en sperziebonen uit de oven met tahin-citroensaus
Een bord vol groenten eten was nog nooit zo makkelijk! Deze groene asperges en sperziebonen uit de oven zijn onweerstaanbaar door de heerlijke tahin-citroensaus.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd het harde stukje van de sperziebonen, maar laat het sierlijke puntje aan de andere kant zitten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Meng ⅔ van de olie met de knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, 1 tl citroenrasp (per 4 personen) en peper in een grote kom. Voeg de asperges en sperziebonen toe en meng erdoor. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pijnboompitten 4 min. tot goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en prak met een vork.
Meng 1 el citroensap (per 4 personen) met de tahin, de rest van de olie en het water tot een gladde saus. Breng op smaak met peper. Snijd de peterselie fijn.
Verdeel de groene asperges en sperziebonen over een schaal. Verdeel de tahinsaus erover en vervolgens het eikruim, de peterselie en pijnboompitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de zilvervliesrijst.
Groene asperges en sperziebonen uit de oven met tahin-citroensaus
Een bord vol groenten eten was nog nooit zo makkelijk! Deze groene asperges en sperziebonen uit de oven zijn onweerstaanbaar door de heerlijke tahin-citroensaus.
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd het harde stukje van de sperziebonen, maar laat het sierlijke puntje aan de andere kant zitten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Meng ⅔ van de olie met de knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, 1 tl citroenrasp (per 4 personen) en peper in een grote kom. Voeg de asperges en sperziebonen toe en meng erdoor. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pijnboompitten 4 min. tot goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en prak met een vork.
Meng 1 el citroensap (per 4 personen) met de tahin, de rest van de olie en het water tot een gladde saus. Breng op smaak met peper. Snijd de peterselie fijn.
Verdeel de groene asperges en sperziebonen over een schaal. Verdeel de tahinsaus erover en vervolgens het eikruim, de peterselie en pijnboompitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de zilvervliesrijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
700 g groene asperges
300 g verse sperziebonen
1 citroen
3 el milde olijfolie
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
½ tl cayennepeper
30 g saladepijnboompitten
4 middelgrote scharreleieren
2½ el Bio Today witte tahin
3 el water
15 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier