Broccoli-cheddarsoep
Niet alleen in uiensoep smaakt zo'n kaascrouton heel lekker. Ook in deze broccolisoep is de kaas een welkome toevoeging!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de cheddar. Snijd 1 cm van de kontjes van de ciabatta en snijd het brood in 8 schuine plakken. Besmeer 1 kant van de plakken met 1 el mosterd. Bestrooi met ¼ van de geraspte cheddar. Rooster 10 min. op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven goudbruin.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd 1 cm van de onderkant en 2-3 cm van het donkergroene deel van de prei. Snijd het deel dat je overhoudt in de lengte doormidden en was dit goed onder koud stromend water. Snijd de prei in halve ringen van een ½ cm. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk, halveer eventueel en snijd de stronk in dunne plakjes.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en prei 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de broccoli toe en bak omscheppend nog 3 min. mee. Voeg het bouillonblokje, de dragon en 1 liter water toe, roer door en breng op hoog vuur aan de kook. Laat de soep 7 min. op laag vuur koken tot de broccoli net gaar is.
Schep ¼ van de broccoliroosjes met een schuimspaan uit de soep en houd apart. Neem de pan van het vuur. Pureer de soep grof met de staafmixer. Voeg de rest van de geraspte cheddar en de rest van de mosterd toe, roer goed door. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Schep de soep in kommen en verdeel de achtergehouden broccoliroosjes erover. Serveer met het geroosterde cheddar-stokbrood ernaast.
Broccoli-cheddarsoep
Niet alleen in uiensoep smaakt zo'n kaascrouton heel lekker. Ook in deze broccolisoep is de kaas een welkome toevoeging!
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de cheddar. Snijd 1 cm van de kontjes van de ciabatta en snijd het brood in 8 schuine plakken. Besmeer 1 kant van de plakken met 1 el mosterd. Bestrooi met ¼ van de geraspte cheddar. Rooster 10 min. op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven goudbruin.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd 1 cm van de onderkant en 2-3 cm van het donkergroene deel van de prei. Snijd het deel dat je overhoudt in de lengte doormidden en was dit goed onder koud stromend water. Snijd de prei in halve ringen van een ½ cm. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk, halveer eventueel en snijd de stronk in dunne plakjes.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en prei 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de broccoli toe en bak omscheppend nog 3 min. mee. Voeg het bouillonblokje, de dragon en 1 liter water toe, roer door en breng op hoog vuur aan de kook. Laat de soep 7 min. op laag vuur koken tot de broccoli net gaar is.
Schep ¼ van de broccoliroosjes met een schuimspaan uit de soep en houd apart. Neem de pan van het vuur. Pureer de soep grof met de staafmixer. Voeg de rest van de geraspte cheddar en de rest van de mosterd toe, roer goed door. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Schep de soep in kommen en verdeel de achtergehouden broccoliroosjes erover. Serveer met het geroosterde cheddar-stokbrood ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
210 g cheddar
1 ciabatta
3 el grofgemalen Zaanse mosterd
1 middelgrote ui
3 tenen knoflook
1 prei
600 g broccoli
3 el milde olijfolie
1 groentebouillontablet
1 l water
½ el gedroogde dragon
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer