Tonijnharcha (tonijngriesmeelkoek) van Kookmutsjes
Een wel heel speciaal gevulde harcha: met tonijn.
Aan de slag
Snipper de gele ui en snijd de rode paprika in kleine blokjes. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de groene olijven in plakjes. Verhit 20 ml olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, paprika, 1 mespunt zout en de zwarte peper toe. Bak de groente in 8 tot 10 minuten zacht. Haal de pan van het vuur. Voeg de tonijn, olijven, geraspte kaas en ketchup toe. Meng goed en laat het groentemengsel afkoelen.
Doe voor het deeg 400 g griesmeel in een diepe kom. Voeg het bakpoeder, de rest van het zout en de kristalsuiker toe. Meng goed. Voeg de rest van de olijfolie en melk toe. Kneed alle ingrediënten 2 minuten. Laat het deeg 5 minuten rusten, en kneed vervolgens nog 3 minuten tot een samenhangend deeg.
Verdeel het deeg in stukken van 50 gram elk. Rol met een deegroller een stuk deeg uit tot een cirkel met een doorsnede van 9 cm. Leg er 40 gram van het tonijnmengsel op. Neem nog een stuk deeg en rol het uit. Leg het boven op het tonijnmengsel. Druk de zijkanten met je vingertoppen goed dicht. Duw er met een glas of kommetje met een doorsnede van 8 cm een cirkel uit. Herhaal de werkwijze met de rest van het deeg en de vulling.
Bedek de binnenkant van een deksel van een pot (bijvoorbeeld een pindakaaspot) met plasticfolie. Leg de gevulde tonijnharcha hierin. Druk de harcha heel goed aan. Haal de harcha uit de deksel.
Doe de rest van het griesmeel in een kom en wentel de harcha’s door de griesmeel. Verhit een pan met een dikke bodem op middelhoog vuur. Bak de harcha’s in 4 tot 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
Tonijnharcha (tonijngriesmeelkoek) van Kookmutsjes
Een wel heel speciaal gevulde harcha: met tonijn.
bijgerecht
null personen
695 kcal
65 min. bereiden
5 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de gele ui en snijd de rode paprika in kleine blokjes. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de groene olijven in plakjes. Verhit 20 ml olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, paprika, 1 mespunt zout en de zwarte peper toe. Bak de groente in 8 tot 10 minuten zacht. Haal de pan van het vuur. Voeg de tonijn, olijven, geraspte kaas en ketchup toe. Meng goed en laat het groentemengsel afkoelen.
Doe voor het deeg 400 g griesmeel in een diepe kom. Voeg het bakpoeder, de rest van het zout en de kristalsuiker toe. Meng goed. Voeg de rest van de olijfolie en melk toe. Kneed alle ingrediënten 2 minuten. Laat het deeg 5 minuten rusten, en kneed vervolgens nog 3 minuten tot een samenhangend deeg.
Verdeel het deeg in stukken van 50 gram elk. Rol met een deegroller een stuk deeg uit tot een cirkel met een doorsnede van 9 cm. Leg er 40 gram van het tonijnmengsel op. Neem nog een stuk deeg en rol het uit. Leg het boven op het tonijnmengsel. Druk de zijkanten met je vingertoppen goed dicht. Duw er met een glas of kommetje met een doorsnede van 8 cm een cirkel uit. Herhaal de werkwijze met de rest van het deeg en de vulling.
Bedek de binnenkant van een deksel van een pot (bijvoorbeeld een pindakaaspot) met plasticfolie. Leg de gevulde tonijnharcha hierin. Druk de harcha heel goed aan. Haal de harcha uit de deksel.
Doe de rest van het griesmeel in een kom en wentel de harcha’s door de griesmeel. Verhit een pan met een dikke bodem op middelhoog vuur. Bak de harcha’s in 4 tot 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 gele ui
½ rode paprika
160 g tonijn in zonnebloemolie
40 g groene olijven
70 ml milde olijfolie
6 g zout
1 tl zwarte peper
75 g geraspte kaas
30 g ketchup
450 g griesmeel
8 g bakpoeder
2½ tl kristalsuiker
200 ml melk
Dit heb je nodig
deegroller
ronde uitsteekvorm (Ø8cm)
deksel