Kip Stroganoff
Romige saus en malse kip zijn de basis van deze kip stroganoff.
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn.
Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan en bak de ui met peper en zout 10 min. op matig vuur. Voeg de champignons, knoflook, peper en zout toe en bak 10 min. mee.
Bestrooi ondertussen de kip met de paprikapoeder, peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de kip in ca. 7 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Houd afgedekt warm.
Voeg de bloem toe aan de groenten en laat 3 min. op laag vuur garen. Voeg de crème fraîche en fond toe en verwarm al roerend op matig vuur tot een gebonden saus. Dit duurt ca. 3 min. Meng de kip door de saus. Breng op smaak met de mosterd en het citroensap.
Kip Stroganoff
Romige saus en malse kip zijn de basis van deze kip stroganoff.
hoofdgerecht
null personen
355 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn.
Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan en bak de ui met peper en zout 10 min. op matig vuur. Voeg de champignons, knoflook, peper en zout toe en bak 10 min. mee.
Bestrooi ondertussen de kip met de paprikapoeder, peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de kip in ca. 7 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Houd afgedekt warm.
Voeg de bloem toe aan de groenten en laat 3 min. op laag vuur garen. Voeg de crème fraîche en fond toe en verwarm al roerend op matig vuur tot een gebonden saus. Dit duurt ca. 3 min. Meng de kip door de saus. Breng op smaak met de mosterd en het citroensap.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
50 g ongezouten roomboter
350 g kleine kastanjechampignons
1½ tl paprikapoeder
300 g kipfiletreepjes naturel
3 el tarwebloem
125 g crème fraîche
200 ml kippenfond
2 tl dijonmosterd
1 el citroensap