Koude noedelsalade met kruidenolie
Eet deze koude noedelsalade met kruidenolie en garnalen of maak het vegetarisch met tofu.
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Haal de blaadjes van de Thaise basilicum. Doe ⅔ van de koriander en ⅔ van de Thaise basilicumblaadjes in de pan kokend water en dompel goed onder met de tang. Kook 30 sec. en haal met de tang uit de pan, leg op wat keukenpapier en dep droog. Doe de ondergedompelde kruiden met ⅔ van de olie en de helft van het zout in een hoge beker en pureer fijn tot een kruidenolie.
Kook in het nog kokende water de noedels in 4 min. gaar en spoel vervolgens af onder koud stromend water. Pers ondertussen de citroen uit. Meng het citroensap, de vissaus en 2 el kruidenolie (per 4 personen) tot een dressing. Meng met de noedels.
Schrap de wortels en schaaf met een dunschiller in lange linten. Snijd de salade-ui in zo dun mogelijke ringen en houd het wit en groen apart. Snijd de knoflook in plakjes. Snijd de steeltjes van de rest van de koriander fijn. Voeg de wortellinten, het groen van de salade-ui en de helft van de rest van de kruiden toe aan de noedels en meng door elkaar.
Verhit de rest van de arachideolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg het wit van de salade-ui en de knoflook toe en bak 1 min. Voeg de garnalen toe en bak in ca. 2 min. gaar. Breng op smaak met de rest van het zout en met de chilivlokken. Verdeel de noedels over 4 borden en schep de garnalen erop. Besprenkel met de rest van de kruidenolie en verdeel de rest van de kruiden erover.
Koude noedelsalade met kruidenolie
Eet deze koude noedelsalade met kruidenolie en garnalen of maak het vegetarisch met tofu.
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Haal de blaadjes van de Thaise basilicum. Doe ⅔ van de koriander en ⅔ van de Thaise basilicumblaadjes in de pan kokend water en dompel goed onder met de tang. Kook 30 sec. en haal met de tang uit de pan, leg op wat keukenpapier en dep droog. Doe de ondergedompelde kruiden met ⅔ van de olie en de helft van het zout in een hoge beker en pureer fijn tot een kruidenolie.
Kook in het nog kokende water de noedels in 4 min. gaar en spoel vervolgens af onder koud stromend water. Pers ondertussen de citroen uit. Meng het citroensap, de vissaus en 2 el kruidenolie (per 4 personen) tot een dressing. Meng met de noedels.
Schrap de wortels en schaaf met een dunschiller in lange linten. Snijd de salade-ui in zo dun mogelijke ringen en houd het wit en groen apart. Snijd de knoflook in plakjes. Snijd de steeltjes van de rest van de koriander fijn. Voeg de wortellinten, het groen van de salade-ui en de helft van de rest van de kruiden toe aan de noedels en meng door elkaar.
Verhit de rest van de arachideolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg het wit van de salade-ui en de knoflook toe en bak 1 min. Voeg de garnalen toe en bak in ca. 2 min. gaar. Breng op smaak met de rest van het zout en met de chilivlokken. Verdeel de noedels over 4 borden en schep de garnalen erop. Besprenkel met de rest van de kruidenolie en verdeel de rest van de kruiden erover.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g verse Thaise basilicum
15 g verse koriander
6 el arachideolie
½ tl zout
270 g sobanoedels
1 citroen
1 el vissaus
300 g bospenen
4 salade-ui
2 tenen knoflook
225 g AH Biologisch diepvries rauwe, gepelde garnalen
½ tl chilivlokken