Zomerfruit met muntsuiker
Met dit recept van zomerfruit met muntsuiker en hazelnoot heb je een perfect nagerecht om te delen.
Aan de slag
Houd een paar muntblaadjes achter en snijd de rest zo fijn mogelijk. Meng in een kommetje met ¾ van de suiker.
Halveer de meloen, verwijder de zaadlijsten en schil de vrucht. Snijd de helften in flinterdunne plakken. Snijd de pruimen vanaf beide kanten langs en rondom de pit in zo dun mogelijke plakken. Verwijder de pit. Snijd de perziken op dezelfde manier. Schuif als je rond de pit snijdt met je mes het vruchtvlees rondom eraf, zodat het mooi heel blijft. Bewaar de stukjes die niet mooi worden.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de hazelnoten op middelhoog vuur in ca. 3 min. goudbruin. Maal ze tot een fijn kruim in het hakmolentje van een staafmixer of een keukenmachine en doe in een kommetje. Doe de variatie op yoghurt met de rest van de suiker en ca. 100 g afsnijdsels van het fruit (per 4 personen) in een hoge beker en pureer tot een kleurige puree. Schep in een kommetje.
Drapeer de dunne plakken meloen over een grote schaal. Verdeel er de perzikplakken over, gevolgd door de plakken pruim. Zet de muntsuiker, fijngemalen hazelnoten en het fruit-yoghurtmengsel ertussen. Bestrooi met de rest van de munt.
Zomerfruit met muntsuiker
Met dit recept van zomerfruit met muntsuiker en hazelnoot heb je een perfect nagerecht om te delen.
nagerecht
null personen
330 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Houd een paar muntblaadjes achter en snijd de rest zo fijn mogelijk. Meng in een kommetje met ¾ van de suiker.
Halveer de meloen, verwijder de zaadlijsten en schil de vrucht. Snijd de helften in flinterdunne plakken. Snijd de pruimen vanaf beide kanten langs en rondom de pit in zo dun mogelijke plakken. Verwijder de pit. Snijd de perziken op dezelfde manier. Schuif als je rond de pit snijdt met je mes het vruchtvlees rondom eraf, zodat het mooi heel blijft. Bewaar de stukjes die niet mooi worden.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de hazelnoten op middelhoog vuur in ca. 3 min. goudbruin. Maal ze tot een fijn kruim in het hakmolentje van een staafmixer of een keukenmachine en doe in een kommetje. Doe de variatie op yoghurt met de rest van de suiker en ca. 100 g afsnijdsels van het fruit (per 4 personen) in een hoge beker en pureer tot een kleurige puree. Schep in een kommetje.
Drapeer de dunne plakken meloen over een grote schaal. Verdeel er de perzikplakken over, gevolgd door de plakken pruim. Zet de muntsuiker, fijngemalen hazelnoten en het fruit-yoghurtmengsel ertussen. Bestrooi met de rest van de munt.
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g verse munt
100 g suiker
1 cantaloupemeloen
500 g verse pruimen
500 g perziken
30 g hazelnoten
100 g koelverse yochurt kokos ongezoet
Dit heb je nodig
keukenmachine
staafmixer met hakmolen