Turks brood met feta, wortel en harissa
Verruil je standaard bammetje voor een Turks brood en beleg met feta, wortel en harissa. Zoetig, kruidig en pittig tegelijk.
Aan de slag
Laat de feta uitlekken maar vang 4 el van het vocht (per 4 personen) op. Meng het vocht met de biet en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.
Schil ondertussen de peen en schaaf met een dunschiller in lange linten. Doe in een kom en schep om met de harissa en olie.
Doe de feta en kwark in een hoge beker en pureer tot een gladde spread.
Laat de bietjes uitlekken, bewaar 1 el van het vocht (per 4 personen). Snijd het brood in de lengte doormidden. Beleg de onderste helft achtereenvolgens met de fetaspread, rucola, wortellinten (inclusief olie) en bietjes en besprenkel met het vocht. Probeer gelijkmatige lagen te maken. Dek af met de rest van het brood en druk licht aan. Snijd in kwarten en serveer.
Turks brood met feta, wortel en harissa
Verruil je standaard bammetje voor een Turks brood en beleg met feta, wortel en harissa. Zoetig, kruidig en pittig tegelijk.
null personen
555 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de feta uitlekken maar vang 4 el van het vocht (per 4 personen) op. Meng het vocht met de biet en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.
Schil ondertussen de peen en schaaf met een dunschiller in lange linten. Doe in een kom en schep om met de harissa en olie.
Doe de feta en kwark in een hoge beker en pureer tot een gladde spread.
Laat de bietjes uitlekken, bewaar 1 el van het vocht (per 4 personen). Snijd het brood in de lengte doormidden. Beleg de onderste helft achtereenvolgens met de fetaspread, rucola, wortellinten (inclusief olie) en bietjes en besprenkel met het vocht. Probeer gelijkmatige lagen te maken. Dek af met de rest van het brood en druk licht aan. Snijd in kwarten en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g feta 48+
150 g biet julienne
300 g bospenen
2 el harissa
2 el extra vierge olijfolie
150 ml volle kwark
1 Turks brood
40 g rucola
Dit heb je nodig
staafmixer