Summerrolls met rivierkreeftjes en avocado
Zelfgemaakte summerrolls met rivierkreeftjes en avocado is dé borreltip voor deze zomer!
Aan de slag
Hak de pinda’s fijn. Snijd de halve komkommer in de lengte in kwarten en snijd in dunne reepjes. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit af en snijd in dunne repen van ca. een ½ cm. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes van ca. een ½ cm.
Zet een ondiepe schaal met lauwwarm water klaar. Maak de schone theedoek nat, wring uit en leg op het werkblad. Dompel steeds 1 rijstvel helemaal onder in het lauwwarme water en leg dan op de vochtige theedoek. Het vel is dan nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je het belegt.
Leg een paar centimeter onder het midden van het rijstvel 2 blaadjes munt, wat sla, komkommer, mango, avocado, rivierkreeftjes, een ½ el pinda’s en kiemgroente. Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag. Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten van het vel naar binnen. Rol de summerroll verder op. Maak zo nog 9 summerolls. Strooi de rest van de fijngehakte pinda’s over de chilisaus en serveer erbij.
Summerrolls met rivierkreeftjes en avocado
Zelfgemaakte summerrolls met rivierkreeftjes en avocado is dé borreltip voor deze zomer!
null porties
145 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Hak de pinda’s fijn. Snijd de halve komkommer in de lengte in kwarten en snijd in dunne reepjes. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit af en snijd in dunne repen van ca. een ½ cm. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes van ca. een ½ cm.
Zet een ondiepe schaal met lauwwarm water klaar. Maak de schone theedoek nat, wring uit en leg op het werkblad. Dompel steeds 1 rijstvel helemaal onder in het lauwwarme water en leg dan op de vochtige theedoek. Het vel is dan nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je het belegt.
Leg een paar centimeter onder het midden van het rijstvel 2 blaadjes munt, wat sla, komkommer, mango, avocado, rivierkreeftjes, een ½ el pinda’s en kiemgroente. Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag. Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten van het vel naar binnen. Rol de summerroll verder op. Maak zo nog 9 summerolls. Strooi de rest van de fijngehakte pinda’s over de chilisaus en serveer erbij.
algemeen:
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
60 g gezouten pinda's
½ komkommer
1 eetrijpe mango
1 eetrijpe avocado
10 rijstvellen
7½ g verse munt
100 g fijngesneden ijsbergsla
200 g verse rivierkreeftjes
30 g pittige kiemgroente
100 ml zoete chilisaus
Dit heb je nodig
schone theedoek