Avocado-ijs
Vegan 'roomijs' maken? Avocado-ijs maak jij met dit recept supermakkelijk zelf.
Aan de slag
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 2 cm Doe in een diepvrieszakje. Leg minimaal 6 uur in de vriezer. Schud na 30 min. even los, zodat niet alles aan elkaar vastvriest. Halveer de limoen en pers uit.
Pureer in een keukenmachine de avocado met de poedersuiker en 2 el limoensap (per 4 avocado's) in 2-3 min. tot een glad en romig ‘ijs’. Schep in een bakje en bewaar in de vriezer tot gebruik. Het pureren kan ook in delen. Haal het ijs ca. 20 min. voordat je het wilt eten uit de vriezer zodat het iets zachter kan worden.
Avocado-ijs
Instructievideo - 00:24 min.
Avocado-ijs
Vegan 'roomijs' maken? Avocado-ijs maak jij met dit recept supermakkelijk zelf.
nagerecht
null personen
250 kcal
10 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 2 cm Doe in een diepvrieszakje. Leg minimaal 6 uur in de vriezer. Schud na 30 min. even los, zodat niet alles aan elkaar vastvriest. Halveer de limoen en pers uit.
Pureer in een keukenmachine de avocado met de poedersuiker en 2 el limoensap (per 4 avocado's) in 2-3 min. tot een glad en romig ‘ijs’. Schep in een bakje en bewaar in de vriezer tot gebruik. Het pureren kan ook in delen. Haal het ijs ca. 20 min. voordat je het wilt eten uit de vriezer zodat het iets zachter kan worden.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 eetrijpe avocado's
1 limoen
3 el poedersuiker
Dit heb je nodig
diepvrieszak