Rabarberchutney
Deze chutney combineert lekker met de kaasjes van je je borrel(plank).
Aan de slag
Maak de rabarber schoon en snijd in kleine boogjes van een 1⁄2 cm dik. Schil de gember en snijd in kleine blokjes. Snijd de knoflook in plakjes. Snipper de sjalotten. Snijd de dadels in kleine stukjes.
Doe alles met de honing, koriander, azijn, komijn, de suiker en het water in een grote pan. Breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat 1 uur koken tot een dikke chutney. Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
Giet de chutney in de potten, sluit af en zet ondersteboven om af te koelen. De chutney is na ca. 10 dagen op z’n lekkerst.
Rabarberchutney
Deze chutney combineert lekker met de kaasjes van je je borrel(plank).
bijgerecht
null personen
185 kcal
80 min. bereiden
Aan de slag
Maak de rabarber schoon en snijd in kleine boogjes van een 1⁄2 cm dik. Schil de gember en snijd in kleine blokjes. Snijd de knoflook in plakjes. Snipper de sjalotten. Snijd de dadels in kleine stukjes.
Doe alles met de honing, koriander, azijn, komijn, de suiker en het water in een grote pan. Breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat 1 uur koken tot een dikke chutney. Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
Giet de chutney in de potten, sluit af en zet ondersteboven om af te koelen. De chutney is na ca. 10 dagen op z’n lekkerst.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g verse rabarbers
80 g verse gember
1 teen knoflook
2 sjalotten
100 g dadels zonder pit
4 el vloeibare honing
1 tl gemalen korianderzaad
200 ml appelciderazijn
1 tl gemalen komijn
100 g suiker
200 ml water
Dit heb je nodig
gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml)