Rabarberchutney
bewaar
bewaar

Rabarberchutney

Deze chutney combineert lekker met de kaasjes van je je borrel(plank).

1 uur 20 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Maak de rabarber schoon en snijd in kleine boogjes van een 1⁄2 cm dik. Schil de gember en snijd in kleine blokjes. Snijd de knoflook in plakjes. Snipper de sjalotten. Snijd de dadels in kleine stukjes.

Doe alles met de honing, koriander, azijn, komijn, de suiker en het water in een grote pan. Breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat 1 uur koken tot een dikke chutney. Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.

Giet de chutney in de potten, sluit af en zet ondersteboven om af te koelen. De chutney is na ca. 10 dagen op z’n lekkerst.

variatietipGeen rabarber? Je kunt ook heerlijke chutney maken van bijvoorbeeld aardbeien! Zoek op de site naar 1188671 voor het recept.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rabarberchutney

Deze chutney combineert lekker met de kaasjes van je je borrel(plank).

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig