Groentedumplings met biet en koriander
We love to share: zet de hele tafel vol met lekkere hapjes en eet wat je lekker vindt.
Aan de slag
Meng de bloem met het zout en water. Kneed tot een soepel deeg. Dit duurt ca. 5 min. Dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afgedekt rusten.
Snijd ondertussen de bietjes in blokjes van een ½ cm en de koriander fijn. Laat de kikkererwten uitlekken en prak grof met een vork. Meng voor de vulling de kikkererwten, verse koriander, gemalen komijn, gemalen koriander en 1 el sesamolie door de bietjes.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 2 mm dik. Steek uit met de uitsteker van Ø ca. 9 cm. Kneed een bal van het overgebleven deeg, rol uit tot een lap van 2 mm dik en steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 25 deegrondjes hebt.
Leg een bergje vulling in het midden van het deegrondje en bestrijk het deeg rondom licht met water. Vouw het deeg dubbel zodat er een halve cirkel ontstaat en druk alleen in het midden aan. Bewaar de rest van de deegrondjes onder een schone vochtige theedoek. Vouw de voorkant van de linkerzijkant in drie plooien dicht en herhaal met de voorkant van de rechterzijkant. De achterkant van het halve maantje blijft glad. Herhaal met de rest van het deeg en de vulling.
Verhit een grote hapjespan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en leg er ca. 12 dumplings in. Schenk er 150 ml bouillon bij en laat met de deksel op de pan 5 min. gaar stomen totdat het vocht is verdampt. Voeg 1 el sesamolie toe en verdeel goed over de bodem bak de dumplings 2 min op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Maak zo nog een portie.
Meng de rest van de sesamolie met 2 el limoensap en wat limoenrasp en serveer dit als dip bij de dumplings.
Groentedumplings met biet en koriander
We love to share: zet de hele tafel vol met lekkere hapjes en eet wat je lekker vindt.
bijgerecht
null porties
65 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Meng de bloem met het zout en water. Kneed tot een soepel deeg. Dit duurt ca. 5 min. Dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afgedekt rusten.
Snijd ondertussen de bietjes in blokjes van een ½ cm en de koriander fijn. Laat de kikkererwten uitlekken en prak grof met een vork. Meng voor de vulling de kikkererwten, verse koriander, gemalen komijn, gemalen koriander en 1 el sesamolie door de bietjes.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 2 mm dik. Steek uit met de uitsteker van Ø ca. 9 cm. Kneed een bal van het overgebleven deeg, rol uit tot een lap van 2 mm dik en steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 25 deegrondjes hebt.
Leg een bergje vulling in het midden van het deegrondje en bestrijk het deeg rondom licht met water. Vouw het deeg dubbel zodat er een halve cirkel ontstaat en druk alleen in het midden aan. Bewaar de rest van de deegrondjes onder een schone vochtige theedoek. Vouw de voorkant van de linkerzijkant in drie plooien dicht en herhaal met de voorkant van de rechterzijkant. De achterkant van het halve maantje blijft glad. Herhaal met de rest van het deeg en de vulling.
Verhit een grote hapjespan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en leg er ca. 12 dumplings in. Schenk er 150 ml bouillon bij en laat met de deksel op de pan 5 min. gaar stomen totdat het vocht is verdampt. Voeg 1 el sesamolie toe en verdeel goed over de bodem bak de dumplings 2 min op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Maak zo nog een portie.
Meng de rest van de sesamolie met 2 el limoensap en wat limoenrasp en serveer dit als dip bij de dumplings.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g patent tarwebloem
200 ml lauw water
½ tl zout
200 g gekookte bieten
15 g verse koriander
200 g kikkererwten in blik
½ tl gemalen komijn
1 tl gemalen korianderzaad
4 el sesamolie
300 ml groentebouillon
Dit heb je nodig
vershoudfolie
uitsteekrondje of glas (Ø 9 cm)