Groentedumplings met zoete aardappel, prei en shiitake
Dumplings kun je vullen met wat je lekker vindt: zoete aardappel, prei en shiitake bijvoorbeeld.
Aan de slag
Meng de bloem met het zout en water. Kneed tot een soepel deeg. Dit duurt ca. 5 min. Dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afgedekt rusten. Schil en rasp ondertussen de zoete aardappelen met een grove rasp. Snijd de gesneden prei en de shiitakes zo fijn mogelijk. Schil en rasp de gember.
Verhit 1 el sesamolie in een hapjespan en bak de prei 3 min. Voeg de zoete aardappel, shiitakes en gember toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Meng de helft van de hoisinsaus erdoor en zet het vuur uit.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 2 mm dik. Steek uit met de uitsteker van Ø ca. 9 min. Kneed een bal van het overgebleven deeg, rol uit tot een lap van 2 mm dik en steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 25 deegrondjes hebt.
Leg een bergje vulling in het midden van het deegrondje en bestrijk het deeg rondom licht met water. Vouw het deeg dubbel zodat er een halve cirkel ontstaat en druk alleen in het midden aan. Bewaar de rest van de deegrondjes onder een schone vochtige theedoek. Vouw de voorkant van de linkerzijkant in drie plooien dicht en herhaal met de voorkant van de rechterzijkant. De achterkant van het halve maantje blijft glad. Herhaal met de rest van het deeg en de vulling.
Verhit een grote hapjespan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en leg er ca. 12 dumplings in. Schenk er 150 ml bouillon bij en laat met de deksel op de pan 5 min. gaarstomen tot het vocht is verdampt. Voeg 1 el sesamolie toe en verdeel goed over de bodem bak de dumplings 2 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Maak zo nog een portie.
Serveer met de rest van de hoisinsaus.
Groentedumplings met zoete aardappel, prei en shiitake
Dumplings kun je vullen met wat je lekker vindt: zoete aardappel, prei en shiitake bijvoorbeeld.
bijgerecht
null porties
70 kcal
80 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Meng de bloem met het zout en water. Kneed tot een soepel deeg. Dit duurt ca. 5 min. Dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afgedekt rusten. Schil en rasp ondertussen de zoete aardappelen met een grove rasp. Snijd de gesneden prei en de shiitakes zo fijn mogelijk. Schil en rasp de gember.
Verhit 1 el sesamolie in een hapjespan en bak de prei 3 min. Voeg de zoete aardappel, shiitakes en gember toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Meng de helft van de hoisinsaus erdoor en zet het vuur uit.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 2 mm dik. Steek uit met de uitsteker van Ø ca. 9 min. Kneed een bal van het overgebleven deeg, rol uit tot een lap van 2 mm dik en steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 25 deegrondjes hebt.
Leg een bergje vulling in het midden van het deegrondje en bestrijk het deeg rondom licht met water. Vouw het deeg dubbel zodat er een halve cirkel ontstaat en druk alleen in het midden aan. Bewaar de rest van de deegrondjes onder een schone vochtige theedoek. Vouw de voorkant van de linkerzijkant in drie plooien dicht en herhaal met de voorkant van de rechterzijkant. De achterkant van het halve maantje blijft glad. Herhaal met de rest van het deeg en de vulling.
Verhit een grote hapjespan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en leg er ca. 12 dumplings in. Schenk er 150 ml bouillon bij en laat met de deksel op de pan 5 min. gaarstomen tot het vocht is verdampt. Voeg 1 el sesamolie toe en verdeel goed over de bodem bak de dumplings 2 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Maak zo nog een portie.
Serveer met de rest van de hoisinsaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g patent tarwebloem
200 ml lauw water
½ tl zout
200 g zoete aardappelen
200 g gesneden prei
100 shiitakes
3 cm verse gember
2 el sesamolie
2 el hoisinsaus
300 ml groentebouillon van tablet
Dit heb je nodig
uitsteekrondje of glas (Ø 9 cm)
koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm