Andijviestamppot met radijs en mosterd-speklapjes
De zon schijnt, tijd voor stamppot! Heh?! Ja, dit lente-stamppotje is heerlijk én budget-proof.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 C. Bestrijk de speklapjes met ⅔ van de mosterd en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
Kook ondertussen de aardappelen in 15 min. gaar. Snijd de radijs in halve plakjes en snijd de selderij fijn. Verhit de melk in een steelpan.
Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper en roer de warme melk en boter erdoor. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is.
Roer de selderij, radijs en de rest van de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over diepe borden en serveer met de speklapjes.
Andijviestamppot met radijs en mosterd-speklapjes
De zon schijnt, tijd voor stamppot! Heh?! Ja, dit lente-stamppotje is heerlijk én budget-proof.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 C. Bestrijk de speklapjes met ⅔ van de mosterd en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
Kook ondertussen de aardappelen in 15 min. gaar. Snijd de radijs in halve plakjes en snijd de selderij fijn. Verhit de melk in een steelpan.
Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper en roer de warme melk en boter erdoor. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is.
Roer de selderij, radijs en de rest van de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over diepe borden en serveer met de speklapjes.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g speklapjes à la minute
3 el grove Zaanse mosterd
1¼ kg verse stamppotaardappelen
200 g radijsjes
20 g verse selderij
150 ml halfvolle melk
25 g ongezouten roomboter
400 g koelverse gesneden andijvie
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper