Rijstroerbak met kip in satésaus
Snelle rijstroerbak voor 2 met dé gouden combi: kip en satésaus. Lekker op een doordeweeksedag.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
Schil de gember en snijd fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de halve peper fijn.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipfiletblokjes 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de satésaus toe en verwarm 1 min. mee.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de roerbakgroente met de fijngesneden gember en peper 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst en ketjap toe en bak. 1 min. mee.
Meng de rauwkost komkommer met de rijst en verdeel over borden. Serveer met de kip met satésaus.
Rijstroerbak met kip in satésaus
Snelle rijstroerbak voor 2 met dé gouden combi: kip en satésaus. Lekker op een doordeweeksedag.
null personen
690 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
Schil de gember en snijd fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de halve peper fijn.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipfiletblokjes 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de satésaus toe en verwarm 1 min. mee.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de roerbakgroente met de fijngesneden gember en peper 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst en ketjap toe en bak. 1 min. mee.
Meng de rauwkost komkommer met de rijst en verdeel over borden. Serveer met de kip met satésaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g basmatirijst
10 g verse gember
½ rode peper
1 el arachideolie
200 g scharrelkipfiletblokjes
150 g kant-en-klare satésaus
250 g Italiaanse roerbakgroente champignons
1 el ketjap manis
150 g rauwkost komkommer