Romige labneh maken
bewaar
bewaar

Romige labneh maken

Labneh is hartige, uitgelekte yoghurt met zout. Het wordt door het uitlekken een soort hartige hangop. Labneh wordt veel gegeten in Libanon als onderdeel van de mezzetafel, met olijfolie als topping.

15 min. bereiden / 8 min. oventijd / 4 uur wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Roer de yoghurt los met het zout. Schep de gezouten yoghurt in de schone thee- of kaasdoek. Leg de doek in de zeef en zet deze op een kom of pan. Laat de yoghurt minstens 4 uur uitlekken tot een dikke labneh.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur het brood in stukjes en meng met de helft van de olie, de helft van de za’atar, peper en eventueel zout. Verdeel over de bakplaat en bak in de oven in ca. 8 min. knapperig. Schep om.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Snijd de verse kruiden grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

Verdeel de labneh met de achterkant van een lepel over een lage kom of schaal en besprenkel met de kruiden, pistachenoten, het citroenrasp en de rest van de za’atar. Besprenkel met de rest van de olie en wat peper. Serveer met het knapperige brood.

achtergrondinfoIn plaats van yoghurt van koemelk kun je ook geitenyoghurt gebruiken voor labneh, en hem versieren met allerlei verschillende toppings.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Romige labneh maken

Labneh is hartige, uitgelekte yoghurt met zout. Het wordt door het uitlekken een soort hartige hangop. Labneh wordt veel gegeten in Libanon als onderdeel van de mezzetafel, met olijfolie als topping.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig