Aardappeltortilla met aioli en salsa
Vanavond geen date? Dan is dit het perfecte gerecht! Aardappeltortilla met (lekker veel) aioli en tomatensalsa.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en rasp de manchego. Klop de eieren los en meng met ⅗ van de aioli, de geraspte kaas, de helft van de peterselie en versgemalen peper.
Verdeel de aardappelen en ui over de bodem van de ovenschaal en verdeel het ei-kaasmengsel erover. Bak de tortilla in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de tortilla te donker wordt.
Laat ondertussen de paprikareepjes uitlekken. Snijd de tomaten in blokjes en doe samen met de paprika in een hoge beker. Pureer 2 à 3 sec. met de staafmixer tot een grove salsa. Meng de rest van de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de aardappeltortilla uit de oven en serveer met de tomaten-paprikasalsa en de rest van de aioli.
Aardappeltortilla met aioli en salsa
Vanavond geen date? Dan is dit het perfecte gerecht! Aardappeltortilla met (lekker veel) aioli en tomatensalsa.
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en rasp de manchego. Klop de eieren los en meng met ⅗ van de aioli, de geraspte kaas, de helft van de peterselie en versgemalen peper.
Verdeel de aardappelen en ui over de bodem van de ovenschaal en verdeel het ei-kaasmengsel erover. Bak de tortilla in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de tortilla te donker wordt.
Laat ondertussen de paprikareepjes uitlekken. Snijd de tomaten in blokjes en doe samen met de paprika in een hoge beker. Pureer 2 à 3 sec. met de staafmixer tot een grove salsa. Meng de rest van de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de aardappeltortilla uit de oven en serveer met de tomaten-paprikasalsa en de rest van de aioli.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
1 el milde olijfolie
600 g koelverse aardappelschijfjes
20 g verse peterselie
100 g manchego
6 witte scharreleieren
5 el koelverse aioli
310 g gegrilde rode paprikareepjes in pot
400 g trostomaten
Dit heb je nodig
ronde ovenschaal (Ø 24 cm, ingevet)
staafmixer met hoge beker