Witte asperges met truffelburrata
Witte asperges + truffelburrata = hemels wit goud.
Aan de slag
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Besprenkel met de olie. Verhit de grillpan en gril de asperges, afhankelijk van de dikte, in ca. 8 min. beetgaar, keer regelmatig en verdeel over een platte schaal. Knip de tomaten in trosjes en gril in dezelfde pan 4 min.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen.
Verdeel de tomaten, burrata, kappertjes, pijnboompitten en blaadjes basilicum over de asperges. Besprenkel met de cremaceto en bestrooi met peper en zout.
Witte asperges met truffelburrata
Witte asperges + truffelburrata = hemels wit goud.
bijgerecht
null personen
250 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Besprenkel met de olie. Verhit de grillpan en gril de asperges, afhankelijk van de dikte, in ca. 8 min. beetgaar, keer regelmatig en verdeel over een platte schaal. Knip de tomaten in trosjes en gril in dezelfde pan 4 min.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen.
Verdeel de tomaten, burrata, kappertjes, pijnboompitten en blaadjes basilicum over de asperges. Besprenkel met de cremaceto en bestrooi met peper en zout.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg verse witte asperges
2 el milde olijfolie
250 g romaatjes
1 el pijnboompitten
150 g burrata tartufata (met witte truffel)
2 el kappertjes
3 takjes verse basilicum
2 el Mazzetti cremaceto classico
Dit heb je nodig
grillpan