Entrecote & vijgen met balsamicoglazuur
bewaar
bewaar

Entrecote & vijgen met balsamicoglazuur

Een delicate vijg matcht uitstekend met de populaire entrecote.

15 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Dep het vlees droog, bestrijk met ⅔ van de olie en bestrooi met het knoflook-pepermengsel en (zee)zout.

Verhit de grillpan zonder olie of boter en laat goed heet worden. Halveer ondertussen de vijgen in de lengte en bestrijk de snijkanten met de rest van de olie.

Gril de entrecotes in 5 min. medium. Keer halverwege. Zorg dat je het vlees pas keert als het makkelijk loslaat van het rooster.

Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten. Grill ondertussen de vijgen 3 min. op de snijkant en neem voorzichtig uit de pan.

Snijd het vlees in plakjes en verdeel met de rucola en vijgen over 1 grote schaal of borden. Besprenkel met de cremaceto.

bereidingstipJe kunt de entrecote en vijgen ook op de barbecue grillen.
combinatietipLekker met witlofsalade met gorgonzola (ga naar ah.nl/allerhande voor het recept).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Entrecote & vijgen met balsamicoglazuur

Een delicate vijg matcht uitstekend met de populaire entrecote.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig