Entrecote & vijgen met balsamicoglazuur
Een delicate vijg matcht uitstekend met de populaire entrecote.
Aan de slag
Dep het vlees droog, bestrijk met ⅔ van de olie en bestrooi met het knoflook-pepermengsel en (zee)zout.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en laat goed heet worden. Halveer ondertussen de vijgen in de lengte en bestrijk de snijkanten met de rest van de olie.
Gril de entrecotes in 5 min. medium. Keer halverwege. Zorg dat je het vlees pas keert als het makkelijk loslaat van het rooster.
Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten. Grill ondertussen de vijgen 3 min. op de snijkant en neem voorzichtig uit de pan.
Snijd het vlees in plakjes en verdeel met de rucola en vijgen over 1 grote schaal of borden. Besprenkel met de cremaceto.
Entrecote & vijgen met balsamicoglazuur
Een delicate vijg matcht uitstekend met de populaire entrecote.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Dep het vlees droog, bestrijk met ⅔ van de olie en bestrooi met het knoflook-pepermengsel en (zee)zout.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en laat goed heet worden. Halveer ondertussen de vijgen in de lengte en bestrijk de snijkanten met de rest van de olie.
Gril de entrecotes in 5 min. medium. Keer halverwege. Zorg dat je het vlees pas keert als het makkelijk loslaat van het rooster.
Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten. Grill ondertussen de vijgen 3 min. op de snijkant en neem voorzichtig uit de pan.
Snijd het vlees in plakjes en verdeel met de rucola en vijgen over 1 grote schaal of borden. Besprenkel met de cremaceto.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 AH Excellent entrecote
3 el milde olijfolie
2 tl knoflook & peper
6 verse vijgen
42½ g rucola
4 el Mazzetti cremaceto classico
Dit heb je nodig
grillpan
aluminiumfolie