Speltbroodje met fenegriekgeitenkaas en granaatappelcompote
Met dit speltbroodje met fenegriekgeitenkaas en granaatappelcompote tover je de lente op je bord.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Verdeel de broodjes over een bakplaat. Bak in het midden van de oven 10-12 min. bruin en knapperig. Laat afkoelen. Maak ondertussen de chutney. Snipper de ui.
Verwarm de olie in een steelpan en fruit de ui met het komijnzaad en het zout 5 min. op laag vuur onder regelmatig omscheppen. Voeg de granaatappelpitjes, azijn, basterdsuiker, granaatappelmelasse en 3 el water toe.
Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 10 min. iets inkoken. Laat 10 min. afkoelen. Halveer de broodjes. Beleg een helft van ieder broodje met een plak geitenkaas en verdeel er wat veldsla over. Schep op elk broodje een royale eetlepel chutney.
Speltbroodje met fenegriekgeitenkaas en granaatappelcompote
Met dit speltbroodje met fenegriekgeitenkaas en granaatappelcompote tover je de lente op je bord.
null personen
405 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
11 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Verdeel de broodjes over een bakplaat. Bak in het midden van de oven 10-12 min. bruin en knapperig. Laat afkoelen. Maak ondertussen de chutney. Snipper de ui.
Verwarm de olie in een steelpan en fruit de ui met het komijnzaad en het zout 5 min. op laag vuur onder regelmatig omscheppen. Voeg de granaatappelpitjes, azijn, basterdsuiker, granaatappelmelasse en 3 el water toe.
Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 10 min. iets inkoken. Laat 10 min. afkoelen. Halveer de broodjes. Beleg een helft van ieder broodje met een plak geitenkaas en verdeel er wat veldsla over. Schep op elk broodje een royale eetlepel chutney.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 robuuste speltbroodjes
1 kleine ui
1 el zonnebloemolie
1 tl komijnzaad
¼ tl tafelzout
185 g verse granaatappelpitjes
1 el balsamicoazijn
1 el bruine basterdsuiker
1 el granaatappelmelasse
3 el water
4 plakken Streeckgenoten geitenkaas fenegriek in plakken
50 g veldsla
Dit heb je nodig
bakplaat