Vega lasagne bolognese
Wel lasagne bolognese, maar geen gehakt? Deze vega lasagne met rulstukjes is het antwoord!
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de bleekselderij en peen in blokjes van een ½ cm. Verhit ⅖ van de olie in een hapjespan en bak alle groenten 10 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Haal de blaadjes en naaldjes van de takjes kruiden en snijd fijn. Voeg de kruiden, knoflook, het water, de gepelde tomaten en de rulstukjes toe aan de groenten. Breek de tomaten met een houten lepel in stukjes en laat alles met de deksel op de pan 20 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit ondertussen de rest van de olie in een pan, roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren. Zet het vuur wat hoger en voeg al roerend in scheuten de melk toe. Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Blijf roeren totdat je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 10 min.
Verdeel wat tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Maak nu 3 lagen van steeds 4 lasagnevellen, ⅓ van de tomatensaus en ⅓ van de bechamelsaus. Verdeel de geraspte kaas erover. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Vega lasagne bolognese
Wel lasagne bolognese, maar geen gehakt? Deze vega lasagne met rulstukjes is het antwoord!
hoofdgerecht
null personen
830 kcal
40 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de bleekselderij en peen in blokjes van een ½ cm. Verhit ⅖ van de olie in een hapjespan en bak alle groenten 10 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Haal de blaadjes en naaldjes van de takjes kruiden en snijd fijn. Voeg de kruiden, knoflook, het water, de gepelde tomaten en de rulstukjes toe aan de groenten. Breek de tomaten met een houten lepel in stukjes en laat alles met de deksel op de pan 20 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit ondertussen de rest van de olie in een pan, roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren. Zet het vuur wat hoger en voeg al roerend in scheuten de melk toe. Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Blijf roeren totdat je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 10 min.
Verdeel wat tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Maak nu 3 lagen van steeds 4 lasagnevellen, ⅓ van de tomatensaus en ⅓ van de bechamelsaus. Verdeel de geraspte kaas erover. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 stengels bleekselderij
250 g winterpeen
5 el milde olijfolie
20 g Italiaanse kruiden
3 tenen knoflook
150 ml water
850 g Mutti polpa in blik
400 g rulstukjes
50 g tarwebloem
700 ml halfvolle melk
1 tl gemalen nootmuskaat
12 verse lasagnebladen
150 g geraspte kaas voor pasta
Dit heb je nodig
grote ovenschaal (20 x 30 cm)