Volkorencouscous met geroosterde venkel en mangoyoghurt
Voor deze volkorencouscous roosteren we venkel en courgette in de oven, dat geeft de groenten nog meer smaak!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Halveer de knol in de lengte en snijd in parten van een ½ cm dik. Halveer de courgettes in de lengte. Snijd elke helft in de lengte in 4 stukken en vervolgens in stukken van 5 cm lang.
Meng de venkel en courgette met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met de kerriepoeder. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten op middelhoog vuur in 5 min. knapperig.
Doe de yoghurt met de mango in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Roer de couscous los met een vork en meng met de rest van de olie en ⅔ van de pompoenpitten.
Meng de couscous met de venkel en courgette en verdeel over borden. Garneer met het venkelgroen en de rest van de pompoenpitten. Serveer met de mangoyoghurt.
Volkorencouscous met geroosterde venkel en mangoyoghurt
Voor deze volkorencouscous roosteren we venkel en courgette in de oven, dat geeft de groenten nog meer smaak!
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Halveer de knol in de lengte en snijd in parten van een ½ cm dik. Halveer de courgettes in de lengte. Snijd elke helft in de lengte in 4 stukken en vervolgens in stukken van 5 cm lang.
Meng de venkel en courgette met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met de kerriepoeder. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten op middelhoog vuur in 5 min. knapperig.
Doe de yoghurt met de mango in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Roer de couscous los met een vork en meng met de rest van de olie en ⅔ van de pompoenpitten.
Meng de couscous met de venkel en courgette en verdeel over borden. Garneer met het venkelgroen en de rest van de pompoenpitten. Serveer met de mangoyoghurt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 venkelknol
2 courgettes
3 el milde olijfolie
300 g volkorencouscous
2 tl kerriepoeder
4 el pompoenpitten
100 g yoghurt Griekse stijl 0.1%
125 g diepvries mangostukjes
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer