Koolhydraatarme lunch-salade met gegrilde makreelfilet en venkel
Gegrilde makreel, venkel en appel gaan heel goed samen. Dat maakt deze salade tot de perfecte lunch.
Aan de slag
Snijd de onderkant van de venkel, halveer in de lengte en snijd in de lengte in dunne reepjes. Halveer de komkommers in de lengte en snijd in reepjes.
Snijd de onderkant van het witlof, halveer in de lengte en snijd in de lengte in dunne reepjes.
Boen de appel schoon. Halveer en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Snijd de bieslook fijn.
Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
Laat de makreel uitlekken en vang de olie op. Meng de opgevangen olie met de azijn tot een dressing.
Meng de venkel, komkommer, witlof, appel, kikkererwten, veldsla, bieslook en dressing tot een salade en verdeel over diepe borden. Verdeel de makreel erover en bestrooi met peper.
Koolhydraatarme lunch-salade met gegrilde makreelfilet en venkel
Gegrilde makreel, venkel en appel gaan heel goed samen. Dat maakt deze salade tot de perfecte lunch.
null personen
370 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de onderkant van de venkel, halveer in de lengte en snijd in de lengte in dunne reepjes. Halveer de komkommers in de lengte en snijd in reepjes.
Snijd de onderkant van het witlof, halveer in de lengte en snijd in de lengte in dunne reepjes.
Boen de appel schoon. Halveer en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Snijd de bieslook fijn.
Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
Laat de makreel uitlekken en vang de olie op. Meng de opgevangen olie met de azijn tot een dressing.
Meng de venkel, komkommer, witlof, appel, kikkererwten, veldsla, bieslook en dressing tot een salade en verdeel over diepe borden. Verdeel de makreel erover en bestrooi met peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 venkelknol
2 snoepkomkommers
1 stronk witlof
½ Elstar appel
5 g verse bieslook
200 g kikkererwten in blik
120 g Rio Mare gegrilde makreelfilet in extra vergine olijfolie in blikje
2 el appel azijn
25 g veldsla