Beenham met glaze van mosterd en kruidnagel
De glanzende glaze is klassiek: de mosterd hoort gewoon bij beenham.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Meng voor de glaze de kruidnagel, mosterd, suiker en appelstroop.
Leg de beenham in de ovenschaal (de honing-mosterdsaus uit de verpakking wordt niet gebruikt). Bestrijk het vlees rondom met 1⁄5 van de glaze. Doe de boter in de ovenschaal en schenk het appelsap erbij.
Bak de beenham 75 min. onder in de oven. Neem het vlees elke 15 min. uit de oven en bestrijk rondom met de glaze.
Neem het vlees uit de ovenschaal en laat losjes afgedekt 15 min. rusten. Snijd het vlees aan tafel in plakken en serveer met de glaze uit de ovenschaal.
Beenham met glaze van mosterd en kruidnagel
De glanzende glaze is klassiek: de mosterd hoort gewoon bij beenham.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
75 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Meng voor de glaze de kruidnagel, mosterd, suiker en appelstroop.
Leg de beenham in de ovenschaal (de honing-mosterdsaus uit de verpakking wordt niet gebruikt). Bestrijk het vlees rondom met 1⁄5 van de glaze. Doe de boter in de ovenschaal en schenk het appelsap erbij.
Bak de beenham 75 min. onder in de oven. Neem het vlees elke 15 min. uit de oven en bestrijk rondom met de glaze.
Neem het vlees uit de ovenschaal en laat losjes afgedekt 15 min. rusten. Snijd het vlees aan tafel in plakken en serveer met de glaze uit de ovenschaal.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 tl gemalen kruidnagel
4 el grofgemalen Zaanse mosterd
4 el donkere basterdsuiker
4 el appelstroop
1½ kg AH Excellent ovenschaal beenham met honing mosterdsaus
25 g ongezouten roomboter
150 ml appelsap
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)