Sticky pompoen uit de oven met honing en peper
Deze pompoen uit de oven combineert goed met veel andere winterse smaken van het kerstdiner.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de flespompoen, verwijder de zaden met een lepel en snijd het vruchtvlees in plakken van ca. 1½ cm dik. Verdeel de parten over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie en zout. Schep om en rooster in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en knapperig aan de randen. Keer de plakken halverwege om.
Snijd ondertussen het steeltje van de peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in zo dun mogelijke ringetjes. Verhit de azijn en honing in een steelpan en breng aan de kook. Laat 7 min. op hoog vuur inkoken tot ca. 30 ml vocht. Neem van het vuur, voeg de peper toe en laat staan tot gebruik. Besprenkel de warme pompoen met de zoetzure siroop (gebruik eventueel een kwastje om het goed te verdelen). Schep de peper uit de siroop erover en serveer.
Sticky pompoen uit de oven met honing en peper
Deze pompoen uit de oven combineert goed met veel andere winterse smaken van het kerstdiner.
bijgerecht
null personen
320 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de flespompoen, verwijder de zaden met een lepel en snijd het vruchtvlees in plakken van ca. 1½ cm dik. Verdeel de parten over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie en zout. Schep om en rooster in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en knapperig aan de randen. Keer de plakken halverwege om.
Snijd ondertussen het steeltje van de peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in zo dun mogelijke ringetjes. Verhit de azijn en honing in een steelpan en breng aan de kook. Laat 7 min. op hoog vuur inkoken tot ca. 30 ml vocht. Neem van het vuur, voeg de peper toe en laat staan tot gebruik. Besprenkel de warme pompoen met de zoetzure siroop (gebruik eventueel een kwastje om het goed te verdelen). Schep de peper uit de siroop erover en serveer.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 flespompoen
2 el olijfolie mild
1 rode peper
150 ml rodewijnazijn
3 el vloeibare honing
Dit heb je nodig
bakpapier