Citroenkip uit de oven
bewaar
bewaar

Citroenkip uit de oven

10 min. bereiden / 25 min. oventijd / 15 min. wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon en snijd de helft in parten en pers de ander helft uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Maak een marinade door het citroensap te mengen met de tijm, honing en de olijfolie. Pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrijk de kipfilets met de marinade en zet afgedekt 15 min. in de koelkast. Doe de kip in een ovenschaal en leg de parten citroen ertussen. Bak de kip in ca. 25 min. bruin en gaar. Garneer met de resterende takjes tijm.

combinatietipLekker met gebakken krieltjes en sperziebonen.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Citroenkip uit de oven

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig