Citroenkip uit de oven
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon en snijd de helft in parten en pers de ander helft uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Maak een marinade door het citroensap te mengen met de tijm, honing en de olijfolie. Pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk de kipfilets met de marinade en zet afgedekt 15 min. in de koelkast. Doe de kip in een ovenschaal en leg de parten citroen ertussen. Bak de kip in ca. 25 min. bruin en gaar. Garneer met de resterende takjes tijm.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Citroenkip uit de oven
hoofdgerecht
null personen
300 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon en snijd de helft in parten en pers de ander helft uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Maak een marinade door het citroensap te mengen met de tijm, honing en de olijfolie. Pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk de kipfilets met de marinade en zet afgedekt 15 min. in de koelkast. Doe de kip in een ovenschaal en leg de parten citroen ertussen. Bak de kip in ca. 25 min. bruin en gaar. Garneer met de resterende takjes tijm.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 citroenen
8 g verse tijm
2 el vloeibare honing
4 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
4 kipfilet
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)