Biscuittaart met vruchtenjam en crème van witte chocolade
Deze biscuittaart bestaat uit een luchtige bodem met frisse lagen vruchtenjam en romige witte chocolade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Pers 1½ sinaasappel uit en snijd de andere helft in dunne halve plakjes. Doe de basismix, eieren en 50 ml sinaasappelsap in een kom. Klop met een mixer 1 min. op de laagste stand en daarna 5 min. op de hoogste stand.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het beslag over de springvorm en bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Controleer met de satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is het biscuit gaar. Neem uit de oven en laat in 1 uur afkoelen op een rooster.
Breek ondertussen 250 g witte chocolade in stukken, doe in een kom en smelt au bain marie op een pan kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Klop de boter met de poedersuiker, het vanille-extract en de melk 5 min. Voeg al kloppend de gesmolten chocolade toe en laat ca. 30 min. opstijven in de koelkast. Roer door.
Neem de taart bodem uit de vorm en snijd horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met ⅓ van de chocoladecrème en verdeel de bosvruchtenjam erover. Leg de bovenste helft van de taart erop. Bestrijk de taart rondom met de rest van de chocoladecrème. Hak de rest van de chocolade fijn en bestrooi de taart ermee. Verdeel de plakjes sinaasappel erover.
Biscuittaart met vruchtenjam en crème van witte chocolade
Deze biscuittaart bestaat uit een luchtige bodem met frisse lagen vruchtenjam en romige witte chocolade.
nagerecht
null personen
540 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Pers 1½ sinaasappel uit en snijd de andere helft in dunne halve plakjes. Doe de basismix, eieren en 50 ml sinaasappelsap in een kom. Klop met een mixer 1 min. op de laagste stand en daarna 5 min. op de hoogste stand.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het beslag over de springvorm en bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Controleer met de satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is het biscuit gaar. Neem uit de oven en laat in 1 uur afkoelen op een rooster.
Breek ondertussen 250 g witte chocolade in stukken, doe in een kom en smelt au bain marie op een pan kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Klop de boter met de poedersuiker, het vanille-extract en de melk 5 min. Voeg al kloppend de gesmolten chocolade toe en laat ca. 30 min. opstijven in de koelkast. Roer door.
Neem de taart bodem uit de vorm en snijd horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met ⅓ van de chocoladecrème en verdeel de bosvruchtenjam erover. Leg de bovenste helft van de taart erop. Bestrijk de taart rondom met de rest van de chocoladecrème. Hak de rest van de chocolade fijn en bestrooi de taart ermee. Verdeel de plakjes sinaasappel erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 perssinaasappels
1 pak basismix biscuittaart
5 middelgrote eieren
400 g witte chocolade
300 g ongezouten roomboter
75 g poedersuiker
1 tl vanille-extract
2 el volle melk
100 g bosvruchtenjam
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm met losse bodem (Ø 24 cm, ingevet)
sateprikker