Stamppot sla, paprika en falafel
Het leuke aan stamppot? Je kan er volop mee variëren. Probeer eens deze vegan variant met sla!
Aan de slag
Kook de aardappelen in 16 min. gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel 5 min. op laag vuur. Keer regelmatig.
Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp met wat kookvocht en hummus tot een grove puree. Meng de paprika erdoor.
Verwarm de stamppot op laag vuur. Schep de sla in delen erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over diepe borden en serveer met de falafel.
Stamppot sla, paprika en falafel
Het leuke aan stamppot? Je kan er volop mee variëren. Probeer eens deze vegan variant met sla!
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in 16 min. gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel 5 min. op laag vuur. Keer regelmatig.
Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp met wat kookvocht en hummus tot een grove puree. Meng de paprika erdoor.
Verwarm de stamppot op laag vuur. Schep de sla in delen erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over diepe borden en serveer met de falafel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg koelverse stamppotaardappelen
2 rode puntpaprika's
2 el milde olijfolie
400 g falafel
200 g pikante hummus
400 g gesneden ijsbergsla
Dit heb je nodig
pureestamper