Snelle mini mugcake
bewaar
bewaar

Snelle mini mugcake

Cake uit een mok, dat is handig en snel!

15 min. bereiden / 15 min. oventijd / 10 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Prak de banaan in een mengkom met een vork tot moes. Breek het ei erboven en meng erdoor. Doe de havermout, bakpoeder, cacao en het amandelschaafsel toe. Roer goed met een houten lepel tot je beslag hebt.

Giet de olie in de kopjes. Gebruik een keukenpapiertje om de kopjes helemaal met de olie in te smeren. Schep het beslag in de kopjes. Bak de mugcakes ongeveer 15 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant mooi gestold is. Pas op, want de oven is heet. Laat de cakes 10 minuten afkoelen voor je ze eet. Pas op, want de kopjes zijn nog een beetje warm.

dieettipCacaopoeder staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
variatietipMet een klein handje rozijnen erdoor worden de mugcakes lekker zoet.

Snelle mini mugcake

Instructievideo - 00:23 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Snelle mini mugcake

Cake uit een mok, dat is handig en snel!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig