Snelle mini mugcake
Cake uit een mok, dat is handig en snel!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Prak de banaan in een mengkom met een vork tot moes. Breek het ei erboven en meng erdoor. Doe de havermout, bakpoeder, cacao en het amandelschaafsel toe. Roer goed met een houten lepel tot je beslag hebt.
Giet de olie in de kopjes. Gebruik een keukenpapiertje om de kopjes helemaal met de olie in te smeren. Schep het beslag in de kopjes. Bak de mugcakes ongeveer 15 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant mooi gestold is. Pas op, want de oven is heet. Laat de cakes 10 minuten afkoelen voor je ze eet. Pas op, want de kopjes zijn nog een beetje warm.
Snelle mini mugcake
Instructievideo - 00:23 min.
Snelle mini mugcake
Cake uit een mok, dat is handig en snel!
nagerecht
null personen
75 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Prak de banaan in een mengkom met een vork tot moes. Breek het ei erboven en meng erdoor. Doe de havermout, bakpoeder, cacao en het amandelschaafsel toe. Roer goed met een houten lepel tot je beslag hebt.
Giet de olie in de kopjes. Gebruik een keukenpapiertje om de kopjes helemaal met de olie in te smeren. Schep het beslag in de kopjes. Bak de mugcakes ongeveer 15 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant mooi gestold is. Pas op, want de oven is heet. Laat de cakes 10 minuten afkoelen voor je ze eet. Pas op, want de kopjes zijn nog een beetje warm.
dieettip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
80 g bananen
1 middelgroot ei
5 el havermout
1 tl bakpoeder
1 tl cacaopoeder
1 el amandelschaafsel
½ el zonnebloemolie
Dit heb je nodig
(espresso)kopjes
keukenpapier