Linzen met wortel en rozemarijn
Dit linzengerecht leent zich uitstekend voor een vega bolognese of linzensalade.
Aan de slag
Schil en snijd de winterpeen in blokjes van een ½ cm. Snijd de bleekselderij in stukjes van een ½ cm. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de naaldjes en takjes van de rozemarijn en snijd fijn.
Verhit de olie in een braad- of hapjespan en bak de peen, bleekselderij, ui, knoflook, rozemarijn, peper en zout 10 min. op laag vuur. Voeg de linzen, laurier en het water toe en kook in 25 min. tot het water verdampt is. De linzen zijn nu beetgaar.
Linzen met wortel en rozemarijn
Dit linzengerecht leent zich uitstekend voor een vega bolognese of linzensalade.
bijgerecht
null personen
315 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Schil en snijd de winterpeen in blokjes van een ½ cm. Snijd de bleekselderij in stukjes van een ½ cm. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de naaldjes en takjes van de rozemarijn en snijd fijn.
Verhit de olie in een braad- of hapjespan en bak de peen, bleekselderij, ui, knoflook, rozemarijn, peper en zout 10 min. op laag vuur. Voeg de linzen, laurier en het water toe en kook in 25 min. tot het water verdampt is. De linzen zijn nu beetgaar.
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g winterpeen
4 stengels bleekselderij
4 middelgrote uien
3 tenen knoflook
2 takjes verse rozemarijn
4 el milde olijfolie
500 g gedroogde groene linzen
2 gedroogde laurierblaadjes
1 l water