Courgettesalade met balletjes & limoen-pindadressing
Wie steelt vanavond de show: de courgettespaghetti of de broccolirijst?
Aan de slag
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de balletjes met 1 el chilisaus (per 4 personen) op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Hak ondertussen de pinda’s grof. Boen de limoenen schoon en rasp de groene schil. Pers 1 ½ limoen uit. Houd een paar blaadjes munt achter voor garnering en snijd de rest fijn. Snipper de ui. Meng de pinda’s, ui, gesneden munt, het limoenrasp en 3 el -sap (per 4 personen) met de rest van de chilisaus tot een dressing.
Voeg de broccolirijst en sojabonen toe aan de balletjes en roerbak 1 min. op hoog vuur. Meng de courgettespaghetti erdoor en bak nog 1 min.
Haal de pan van het vuur en meng de helft van de dressing erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een grote platte schaal, besprenkel met de rest van de dressing en bestrooi met de achtergehouden muntblaadjes.
Courgettesalade met balletjes & limoen-pindadressing
Wie steelt vanavond de show: de courgettespaghetti of de broccolirijst?
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de balletjes met 1 el chilisaus (per 4 personen) op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Hak ondertussen de pinda’s grof. Boen de limoenen schoon en rasp de groene schil. Pers 1 ½ limoen uit. Houd een paar blaadjes munt achter voor garnering en snijd de rest fijn. Snipper de ui. Meng de pinda’s, ui, gesneden munt, het limoenrasp en 3 el -sap (per 4 personen) met de rest van de chilisaus tot een dressing.
Voeg de broccolirijst en sojabonen toe aan de balletjes en roerbak 1 min. op hoog vuur. Meng de courgettespaghetti erdoor en bak nog 1 min.
Haal de pan van het vuur en meng de helft van de dressing erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een grote platte schaal, besprenkel met de rest van de dressing en bestrooi met de achtergehouden muntblaadjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el arachideolie
275 g rundersoepballetjes
6 el zoete chilisaus
6 el gezouten pinda's
2 limoenen
15 g verse munt
1 rode ui
400 g broccolirijst
200 g koelverse sojabonen
400 g courgettespaghetti