Noedelsalade met garnalen, wortel & Thaise currydressing
Limoen, munt en pinda’s: allemaal ingrediënten die een salade als deze extra lekker maken.
Aan de slag
Kook de noedels in 5 min. gaar. Schil ondertussen de winterpenen en schaaf met de dunschiller in de lengte in lange linten. Kook 2 min. mee. Giet de noedels en winterpeen af en spoel samen tot lauwwarm onder koud stromend water.
Maak de dressing: rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en 2 el sap (bij 4 personen) met de olie en de groenecurrypasta. Snijd de muntblaadjes in reepjes.
Verhit de wok zonder olie of boter en roerbak de garnalen met 2 el dressing (bij 4 personen) in 4 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Meng ondertussen de noedels en wortellinten met de rest van de dressing. Schep de wokgroenten erdoor en verdeel over een platte schaal. Verdeel de garnalen, munt en pinda’s erover en serveer direct.
Noedelsalade met garnalen, wortel & Thaise currydressing
Limoen, munt en pinda’s: allemaal ingrediënten die een salade als deze extra lekker maken.
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de noedels in 5 min. gaar. Schil ondertussen de winterpenen en schaaf met de dunschiller in de lengte in lange linten. Kook 2 min. mee. Giet de noedels en winterpeen af en spoel samen tot lauwwarm onder koud stromend water.
Maak de dressing: rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en 2 el sap (bij 4 personen) met de olie en de groenecurrypasta. Snijd de muntblaadjes in reepjes.
Verhit de wok zonder olie of boter en roerbak de garnalen met 2 el dressing (bij 4 personen) in 4 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Meng ondertussen de noedels en wortellinten met de rest van de dressing. Schep de wokgroenten erdoor en verdeel over een platte schaal. Verdeel de garnalen, munt en pinda’s erover en serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g eiermie
2 winterpenen
1 limoen
4 arachideolie
150 g groene currypasta
15 g verse munt
370 g roerbakgarnalen naturel
800 g Japanse wokgroente sojabonen en paksoi
60 g gezouten pinda's
Dit heb je nodig
dunschiller