Doperwtensalade met gerookte zalm en gebakken aardappelschijfjes
Dit groene bordje staat bol van de smaakmakers.
Aan de slag
Verhit ⅓ van de olie in een grote hapjespan en bak de aardappelschijfjes 9 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur hoog en bak in nog 5 min. goudgeel en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Doe ondertussen de tuinerwten in een kom, giet er kokend water over en laat 5 min. staan. Was de radijs, inclusief het blad. Snijd de radijs in partjes en het blad grof. Snijd alle kruiden fijn.
Pers de halve citroen uit. Klop de rest van de olie, het citroensap en de mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de tuinerwten af en meng met de kruiden, radijs, het radijsblad en de dressing. Verdeel de zalm in stukken erover en serveer met de aardappelschijfjes.
Doperwtensalade met gerookte zalm en gebakken aardappelschijfjes
Dit groene bordje staat bol van de smaakmakers.
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit ⅓ van de olie in een grote hapjespan en bak de aardappelschijfjes 9 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur hoog en bak in nog 5 min. goudgeel en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Doe ondertussen de tuinerwten in een kom, giet er kokend water over en laat 5 min. staan. Was de radijs, inclusief het blad. Snijd de radijs in partjes en het blad grof. Snijd alle kruiden fijn.
Pers de halve citroen uit. Klop de rest van de olie, het citroensap en de mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de tuinerwten af en meng met de kruiden, radijs, het radijsblad en de dressing. Verdeel de zalm in stukken erover en serveer met de aardappelschijfjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 el traditionele olijfolie
900 g roodschillige aardappelschijfjes
450 g diepvries tuinerwten
1 bosje radijs
15 g verse dille
15 g verse platte peterselie
½ citroen
1 el dijonmosterd
250 g warmgerookte zalmfilets