Plaatpizza voor de hele familie
Het leukste van zelf pizza maken? Het pizzadeeg het beleggen met je favoriete toppings!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol de pizzabodems naast elkaar uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de bodems met je vingers stevig aan elkaar, zodat het een grote plaatpizza wordt. Bestrijk het pizzadeeg met de tomatensaus uit de verpakking.
Halveer de mozzarellabolletjes. Snijd de parmaham in reepjes van 1 cm. Laat de tonijn en olijven uitlekken. Snijd de ui in dunne halve ringen. Haal de blaadjes van de takjes basilicum.
Beleg ¼ van de pizza met ⅓ van de mozzarella en de rundersoepballetjes, beleg ¼ van de pizza met de rest van de mozzarella, beleg ¼ van de pizza met de tonijn, olijven, ui en geraspte kaas en ¼ van de pizza beleg je na het bakken. Bak de pizza in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
Haal de plaatpizza uit de oven. Bestrooi het deel met alleen mozzarella met de basilicumblaadjes. Verdeel de rucola, parmaham en truffelmayonaise over het deel met alleen de tomatensaus.
Plaatpizza voor de hele familie
Instructievideo - 00:28 min.
Plaatpizza voor de hele familie
Het leukste van zelf pizza maken? Het pizzadeeg het beleggen met je favoriete toppings!
hoofdgerecht
null personen
970 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol de pizzabodems naast elkaar uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de bodems met je vingers stevig aan elkaar, zodat het een grote plaatpizza wordt. Bestrijk het pizzadeeg met de tomatensaus uit de verpakking.
Halveer de mozzarellabolletjes. Snijd de parmaham in reepjes van 1 cm. Laat de tonijn en olijven uitlekken. Snijd de ui in dunne halve ringen. Haal de blaadjes van de takjes basilicum.
Beleg ¼ van de pizza met ⅓ van de mozzarella en de rundersoepballetjes, beleg ¼ van de pizza met de rest van de mozzarella, beleg ¼ van de pizza met de tonijn, olijven, ui en geraspte kaas en ¼ van de pizza beleg je na het bakken. Bak de pizza in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
Haal de plaatpizza uit de oven. Bestrooi het deel met alleen mozzarella met de basilicumblaadjes. Verdeel de rucola, parmaham en truffelmayonaise over het deel met alleen de tomatensaus.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg koelvers pizzadeeg met tomatensaus
150 g minimozzarella
45 g parmaham
80 g Fish Tales albacore tonijn in olijfolie
50 g Taggia olijven
1 rode ui
3 takjes verse basilicum
125 g rundersoepballetjes
40 g geraspte kaas voor pizza
30 g rucola
2 el truffelmayonaise
Dit heb je nodig
bakpapier